• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rozinkáčky
Napište svůj komentář k receptu

Rozinkáčky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozinkáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g vlašské ořechy
    • 210
      g moučkový cukr
    • 110
      g rozinky mleté
    • 2
      ks žloutek velký
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Ořechy a rozinky umeleme na mlýnku na maso. Umletou hmotu dáme na vál a přidáme k ní cukr a žloutky. Zpracujeme v těsto, při propracování podsypeme lžící mouky a pěkně prohněteme. Potom vyválíme a vykrajujeme malé tvary (čtverečky, měsíčky apod.).
2
Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 160 °C. Z plechu sundaváme na rovný tác a necháme vychladit. Uložíme do krabičky asi na týden a pak slepujeme zavařeninou, poléváme libovolnou polevou (dobrá je čokoládová nebo rumová) a sypeme sekanými ořechy nebo dáváme do středu rozinku. Toto cukroví je po upečení a vychladnutí tvrdé, ale po slepení je krásně měkké (gumové).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Gjaurovová | 2. 12. 2012 18:52

    dobrý večer paní Vlastino :-) rozinkáčky jsou vynikající,díky za báječný recept :-) nemáte nějaké další eso v rukávu? :-)

  • Alena H. | 22. 12. 2006 12:59

    Vážená paní Vencová, děkuji Vám za vynikající recept. Rozinkáčky nám moc chutnají a toto cukroví nebude v příštích letech chybět na našem vánočním stole.Přeji Vám krásné, pohodové vánoční svátky a v příštím roce pevné zdraví, rodinnou pohodu, pracovní úspěchy a další vynikající recepty od Vás pro nás.

  • Andra | 20. 12. 2006 12:52

    Vynikajúce... ďakujem p. Vencovej za dobrý recept.

  • Anonym | 19. 12. 2006 23:23

    Nemají chybu, jsou takové "tahavé" měkoučké

  • Ivana | 17. 12. 2006 20:16

    Musím přiznat, že jsem byla zpočátku zklamaná. Zdály se mi tvrdé, nedobré. Po slepení marmeládou navlhly, staly se z nich dobrůtky. Chválím. Rozinky jsem nemlela, jen krájela. Asi se to nechtělo spojit právě proto.

  • Fleur | 10. 12. 2006 17:19

    Ivano, kde je chyba to tedy nevím, dělám je léta a vždy jdou spojit krásně a máslo nikdy nepřidávám. Měla jste umleté rozinky? To jste raději měla přidat jeden žloutek navíc, třeba byly malé

  • Ivana | 10. 12. 2006 16:51

    Těsto nešlo spojit, drobilo se, musela jsem přidat trochu másla. Kde je chyba?

  • Anonym | 19. 12. 2005 12:32

    Slepené kyselou rybízovou zavařeninou a pocákané čokoládou jsou fantastické

  • Martina | 18. 12. 2005 09:42

    Placičky chutnají výborně už po upečení, takže je asi nebudu ani slepovat, to už by asi bylo příliš sladké.

  • Lubor | 7. 12. 2005 23:31

    1******* to je bomba

  • Nová | 6. 12. 2005 23:34

    Paní V. V. Vaše recepty jsou prostě nepřekonatelné, tohle hodnotím velikánskou 1

  • Luba | 6. 12. 2005 23:32

    Mám jenom jedno hodnocení 1********** Je to zase úplně něco jiného než cukroví s moukou, no prostě bomba

  • Alis | 6. 12. 2005 09:53

    Výborné, chutnlo nám hned po upečení

  • Fleur | 5. 12. 2005 22:15

    Ne mouka tam nepatří, recept je zadán správně. Tento recept znám a již jsem ho několikrát dělala a je to naše nejoblíbenější cukroví. Je takové gumové, jak se tam správně píše

  • Anonym | 5. 12. 2005 15:46

    Je to správně, bez mouky? Nebyla v receptu opomenuta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Rozinky Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Domácí kečup

Domácí kečup

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

89
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
64
Klasické lečo
Klasické lečo
53
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
48
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Rozinkáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact