• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rostbíf od kamarádky z Anglie
Napište svůj komentář k receptu

Rostbíf od kamarádky z Anglie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rostbíf od kamarádky z Anglie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička bylinková marináda
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl voda
    • 1
      červené víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžička pepř mletý celý
    • 1
      lžička provensálské bylinky
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory

Postup přípravy receptu

1
Maso naložíme do marinády připravené z uvedených surovin na 1 až 2 dny. Maso občas obrátíme. Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl centimetru oleje a dáme do vyhřáté trouby na 10 minut zprudka zapéct a pak pečeme na 200-220 °C 1 a půl hodiny a hodně podléváme.
2
V polovině pečení přidáme zeleninu nakrájenoou na kolečka, brambory necháme i se slupkou a nakrájíme na měsíčky.
3
Na talíř dáme plátek masa a obložíme upečenou zeleninou. Je to opravdu výnikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 19:19

    Tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • Lada Kovářová | 6. 10. 2008 18:47

    Pan Oldřichu, jen upozornění předem, že vaše dva poslední příspěvky budou smazány (jakmile se dotanu ke svému PC). V prvním z nich píšete pro iva stockingerova, jejíž komentář nebo receptu zde nevidím, tudíž nechápu souvislost s receptem a druhý příspěvek je samostatnýrecept, který zde nemá co dělat. Děkuji za pochopení

  • Jarka O. | 6. 10. 2008 18:23

    Oldřichu, proč tento recept nenapíšete jako samostatný? V komentářích zapadne. Nebo nemáte odvahu jít s kůží na trh a riskovat pětku od nějakého kritika?

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:56

    ALE TOTO BY MĚ FAKT ZAJÍMALO!!! Kdo to první vyzkouší???....... ROSTBÍF (studený nářez) doba přípravy je cca 14-17 hodinIngredience:nejméně 1.5 kg roštěnky 1 litr vody1 dl solipolévková lžíce cukrucelý pepřbobkový listPříprava:Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí)Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější.Původní kuchyní tohoto receptu je ŠvédskoAutorem receptu je stanislava

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:50

    ALE TOTO BY MĚ FAKT ZAJÍMALO!!! Kdo to první vyzkouší???....... ROSTBÍF (studený nářez) ...doba přípravy je cca 14-17 hodin...Ingredience:nejméně 1.5 kg roštěnky... 1 litr vody...1 dl soli...polévková lžíce cukru...celý pepř...bobkový listPříprava:Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí)Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější....Původní kuchyní tohoto receptu je ŠvédskoAutorem receptu je stanislava

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:42

    Pro iva stockingerova: nebo to zkuste na LABUŽNÍKOVI. Zde tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:42

    Pro iva stockingerova: nebo to zkuste na LABUŽNÍKOVI. Zde tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • D K | 26. 1. 2006 18:52

    Hanko, musím říct , že u nás se dělá víc propečený a peču ho asi hodinu a deset minut, tak vám přesně neřeknu ten správný čas. Chce to napoprvé zkusit třeba hodinu a pak uvidíte jestli přidat nebo ubrat. Doma jsme ho studený ještě nejedli, pokud zbude , tak ho druhý den ohřeji k obědu, ale kamarádka ho podává i studený.

  • D K | 26. 1. 2006 17:51

    Hanko, musím říct , že u nás se dělá víc propečený a peču ho asi hodinu a deset minut, tak vám přesně neřeknu ten správný čas. Chce to napoprvé zkusit třeba hodinu a pak uvidíte jestli přidat nebo ubrat. Doma jsme ho studený ještě nejedli, pokud zbude , tak ho druhý den ohřeji k obědu, ale kamarádka ho podává i studený.

  • Hanka | 26. 1. 2006 16:04

    prosím, ten rostbíf kdybych chtěla aby byl uvnitř narůžovělý peču v plynové troubě asi jakou dobu? A dá se tento rostbíf i studený, jak někde doporučují? Děkuji za odpověď, už se těším jak jej budu dělat :o)

  • D K | 20. 1. 2006 19:14

    Ano, marináda se pak už nepoužívá. Do marinády se to nakládá, aby maso změklo a nasáklo ingrediencemi. Stačí to při pečení podlévat jen vodou, já to taky většinou podlévám jen vodou. A použít marinádu na podlití jsem nezkoušela, tak nevím, možná ale kdyby se přecedila tak by to šlo. tak ať se podaří - dobrou chuť.

  • Marie | 20. 1. 2006 13:30

    Rizumím temu dobře - marináda se vyhodí a pakse dá do pekáče olej, zatáhne se a pak sepodlíva novým červeným vínem? Neni tý marinádyškoda?Promiň, jen chci to udělat co nejlepší, proto se ptám, chci to udělat v nedeli.Děkuji.

  • DK | 19. 1. 2006 10:39

    Vhodný je nízký roštěnec. Maso se před pečením vyndá z marinády. Na začátku podleji vínem a pak už jen vodou. Mám elektrickou troubu ve které se tekutina při pečení moc neodpařuje,tak na počátku podleju tak aby maso bylo do půlky ponořeno a pak jen přelévám štávou z pekáče.Pekla jsem to i v plynové troubě ,tam se ale tekutina rychleji odpařuje.Tak záleží jakou máte troubu , hlavně aby maso bylo stále do poloviny ponořeno.

  • Anonym | 18. 1. 2006 21:55

    jaké hovězí je na tohle nejlepší? A potom , peče se to i s tím bobkovým listem a celými pepř a novým kořeními? děkuji

  • Anonym | 18. 1. 2006 20:15

    prosím , podlévat hodně a to vodou nebo vínem?

  • D K | 18. 1. 2006 16:19

    prudce zapect znamená , že troubu rozpálíte na nejvyšší stupen a maso neobracíte, maso se zatáhne.pak snížíte teplotu a dopékáte.doba pečení je individuální,někdo má rád víc propečený, někdo zase krvavější. taky záleží na typu trouby,chce to vyzkoušet a zvolit si délku pečení tak, jak chcete mít maso propečené.

  • Anonym | 18. 1. 2006 14:01

    ČO to znamená prudko zapiecť, na najvyššom stupni a obracať mäso, aby sa opieklo z každej astrany alebio len navrchu opiecť na potom znížiť teplotu? A ak je to rostbift 1 a 1/2 hodinypiecť nie je to veľa?Ďakujem

  • DK | 18. 1. 2006 12:21

    ja používám sypkou směs od Vitany

  • Anonym | 17. 1. 2006 21:16

    prosím , bylinkovou marinádu koupenou?Jestli ano, jakou? recept vypadá moc dobře

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Brokolice Bylinková marináda Červené víno Cibule Hovězí maso Mrkev Nové koření Pepř mletý Provensálské bylinky Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Dýňová polévka Hokaido
Dýňová polévka Hokaido
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Štrůdl se zelím a nivou
Štrůdl se zelím a nivou

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Bagárová kápla božskou: Velký životní krok

Bagárová kápla božskou: Velký životní krok

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Rostbíf od kamarádky z Anglie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact