• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roláda z mletého bůčku
Napište svůj komentář k receptu

Roláda z mletého bůčku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda z mletého bůčku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 0,25
      l mléko
    • 5
      vejce
    • 1
      sklenice zeleninová směs
    • 250
      g salám Nejlépe Gothaj
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g tvrdý sýr
    • 2
      ks okurka
    • hořčice plnotučná
    • pepř mletý
    • sůl
    • kunovjanka

Postup přípravy receptu

1
Vepřový bůček vykostíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme solamyl, mléko, sůl, pepř a dobře propracujeme. Směs dáme přes noc do chladničky.
2
Druhý den nejprve usmažíme vejce na polovičce cibule a necháme vychladnout. Na igelitu navlhčeném vodou vypracujeme asi 15 mm silnou placku. Potřeme ji hořčicí, smaženými vajíčky a poklademe plátky salámu (ze salámu jdou také udělat ruličky naplněné páskem sýra). Potom scedíme zeleninu (Moravanku atd.), kterou položíme zároveň s plátky okurek, sýru a zbylé cibule na placku z masa.
3
Můžeme přidat cokoliv podle chuti např. feferonky, houby... Pomocí igelitu roládu stočíme, vložíme na pekáč vymaštěný sádlem, podlijeme trochou vody a dáme péci do hodně vyhřáté trouby asi po 15 min. pak troubu ztlumíme.
4
Pečeme asi 1 hodinu občas polejeme vypečeným tukem a je-li třeba přidáme vodu (ne moc, jen aby nebylo dno pekáče suché).
5
<BR><BR><span class=txtNadpis3>Několik praktických rad!</span><BR>Hlavně je nutné si pohrát se zabalením rolády.
6
Nesmí se rozpadnout. Před uložením na plech je dobré vyhladit povrch mokrou rukou. Přemístění rolády na plech je nejlépe provést tak, že plech položíme na okraj pracovní plochy a pomocí igelitu roládu přetočíme na plech (pozor ať to vše nespadne na podlahu).
7
<BR>Jako příloha bramborová kaše nebo brambory. Za studena z chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ježi | 12. 12. 2011 09:00

    Skutečně výborná. Maso jsem potřela hořčicí, na to šunkový salám, pokrájené 2 Hermelíny a syrovou pokrájenou světle zelenou papriku (té dám příště víc, ta v tom byla super). Roládu jsem jen potřela studenou vodou, trochou vody podlila a upekla. A jen se po ní zaprášilo.

  • pavel kotowski | 5. 10. 2006 07:48

    Dost narocne na pripravu,vysledek:Vynikajici.

  • Jarka L. | 2. 3. 2005 12:56

    Hmmmm, moc, moc dobré. Výpek jsem ještě zahustila a polívala s ním brambůrky. Dobrůtka.

  • Václav Bělice | 30. 7. 2004 10:14

    Roláda se povedla a všem chutnala

  • Lenka Gronychová | 21. 7. 2004 12:58

    Tuto roládu dělám již několik let a je opravdu výborná jak teplá, tak i za studena na chleba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kunovjanka Mléko Okurka Pepř mletý Salám Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tvrdý sýr Vejce Vepřový bůček Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Italská pizza

Italská pizza

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Celerák na plech
Celerák na plech
12
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
11
Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky
Křehké bramborové…
11
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Roláda z mletého bůčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact