čerstvé ovoce
nebo kompotované (jablka, hrušky, meruňky,...)
moučkový cukr
na posypání
Postup přípravy receptu
1
Starší rohlíky si pomeleme nebo rozmixujeme a smícháme s kakaem, skořicí a práškem do perníku. Z bílků a soli si vyšleháme pevný sníh. Máslo si vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny, přimícháme ochucenou strouhanku a mléko. Vznikne nám taková polosypká směs, do které vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy (25 cm), poklademe ovocem dle chuti a dáme péct do předehřáté trouby na cca 20 minut. Před podáváním můžeme pocukrovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eliška O
|15. 11. 2012 17:10
Tento recept mi opravdu pomohl. ;-)
Laďka Ticháčková
|25. 1. 2012 08:10
Nandala jsem těsto do pekáče, perník není moc vysoký, ale dobrý to teda je.
Stejskalová
|29. 11. 2011 12:09
Recept se mi líbí, vyzkouším :-))
Blanka
|25. 10. 2011 10:41
Docela jsem se bála, ale fakt je výbornej =)
katka
|24. 8. 2011 07:51
moc dobry, dala jsem hrusky
Kocourová
|30. 7. 2011 10:10
Hodně vydařená snídaně :-* :-) !Měla jsem zbytek višní,tak jsem je vypeckovala, poházela na těsto a bylo to výborné.
Mirka
|30. 6. 2011 21:51
Dobrý nápad jak zatočit se starým pečivem a ještě si pochutnat! 1*
Natálie
|13. 5. 2011 21:00
Je to super..!! Udělala jsem manželovi... s banánem a o týden později s hruškou..obě kombinace skvělé..°
Kačka
|28. 4. 2011 14:21
Hledala jsem nějaký recept, kde se zbavím starého pečiva ze svátků. Pomlela jsem bagetku, kousek veky i pár rohlíků, dala do pekáče vysypaného kokosem a bylo to prýma. Měli jsme sladký oběd s hustou bramboračkou.
bnjyhuh
|18. 4. 2011 13:16
velice dobre :-P :-P ;-) ;-) :-[ :-[
Kitkat
|17. 4. 2011 19:46
Výborný nápad jak zatočit se starým pečivem ;-) a je to dooobrýýý, myslela jsem, že to druhý den už nebude k jídlu a byl dobrý stejně. 1* :-)) !