• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řízečky k obědu i na cesty
Napište svůj komentář k receptu

Řízečky k obědu i na cesty

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 18
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řízečky k obědu i na cesty
Řízečky k obědu i na cesty
Řízečky k obědu i na cesty
Řízečky k obědu i na cesty
Řízečky k obědu i na cesty
Řízečky k obědu i na cesty
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Množství dle chuti:
    • králičí maso nebo kuřecí ze stehen
    • sůl
    • pepř mletý nebo sušený česnek
    • polohrubá mouka
    • bylinky dle chuti (petrželka, pažitka...)
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • máslo s olejem

Postup přípravy receptu

1
Z vykostěných králičích nebo kuřecích stehen nakrájíme menší kusy (velké asi jako dlaň), vyšší části masa můžeme přes fólii naklepat. Řízky osolíme, opepříme nebo dle chuti ochutíme sušeným česnekem. Řízky podle vlastní chuti posypeme čerstvými, drobně nasekanými bylinkami (z masa neopadají, přilepí se). Pak řízky zlehka obalíme v polohrubé mouce, následně je protáhneme mírně osolenými rozšlehanými vejci (žádné ředění vodou či mlékem!), pak opět zlehka obalíme ve strouhance (žádné udusání!) a nakonec opět protáhneme řízky v našlehaných vejcích.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na poctivý holandský řízek

2
Takto připravené řízky ihned vkládáme do rozehřátého másla s olejem a ne příliš zprudka smažíme z obou stran dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo zeleninovým salátem. Výborné jsou též na cesty nebo ke svačině do práce, protože i studené zůstanou šťavnaté.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronový kuřecí řízek z Ameriky

Citronový kuřecí řízek z Ameriky

V kávě marinované kuřecí řízky

V kávě marinované kuřecí řízky

Smažené řízky z krkovice

Smažené řízky z krkovice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí Králičí
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Králičí maso Máslo Pepř mletý Polohrubá mouka Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina

Bublanina

Pečený losos

Pečený losos

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

58
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
29
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s…
21
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
11
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
10
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Římská pečeně
Římská pečeně
Římský salát s rajčaty a olivami
Římský salát s rajčaty a olivami
Řízečky naruby
Řízečky naruby
Řízečky s pórkem a žampiony
Řízečky s pórkem a žampiony
Řízečky v bílkovém kabátku
Řízečky v bílkovém kabátku
  • Recepty.cz
  • Řízečky k obědu i na cesty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact