• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

autor: proko
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 51
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      g mascarpone
    • 6
      ks vejce
    • 120
      g cukr
    • 1
      balíček kakao
    • piškoty Savoiardi
    • 1
      hrnek káva mokka

Postup přípravy receptu

1
Mě tiramisu naučila kamarádka ze Sicílie.
2
Mascarpone jsem koupil v Kauflandu, potřebuji 500 g, takže mascarpone Kaufland 250 g za 38 Kč je nejlepší volba. Dále 400 g savojskych piškotů v Tescu 2×200 g za 35 jedno balení. 6 vajec, 120 g cukru, pravé kakao nebo nastrouhanou hořkou čokoládu z ledničky. 1 hrnek kafe Lavazza z presovaru Mocca se dvěma lžičkami cukru.
3
Oddělit žloutky od bílků, žloutky rozmícháme ve velké míse s 60 g cukru a poté s postupným rozmícháváním přidáváme mascarpone. Bílky šleháme elektrickým šlehačem a v polovině procesu přidáme zbylých 60 g cukru.
4
Poté bílky ve fázi sněhu smícháme se žloutky typickým cukrářským mícháním (velmi pomalým otáčením cukrářské vařechy po směru hod. ručiček). Důležité je promíchávat velmi pomalu, jinak se sníh srazí a v tiramisu se poté bude objevovat tekutina (nebude to kafe).
5
Kafe máme v misce a postupně namáčíme savoiardi z obou stran asi 0,5 s a skládáme do mísy obdélníkového tvaru, poté vlijeme asi půl cm silnou vrstvu směsi, rozetřeme vařechou, posypeme kakaem a opět skládáme namáčené savoiardi. Pozor, tentokrát ve směru otočeném o 90°.
6
Nakonec necháme přes noc (nebo ekvivalentní čas) v lednici a jíme.
7
Pozn.: Kafe může být s cukrem nebo nemusí, záleží na chuti, jestli děláme „zvednimě“ pro děti apod.
8
Když jsem své sicilské kamarádce prozradil, že přidáváme do Tiramisu likér nebo rum, zeptala se mě, jestli náhodou nejsme šílení (pokud vyloženě likér potřebujete, přidejte ho do žloutků s cukrem ještě před přidáním mascarpone). Kakao také může být pouze až na poslední vrstvě, rozhodněte se sami.
9
Přidám také recept ženy, které Italové přezdívají bohyně vaření (myslím, že ve videu je recept stejný, jako ten, co jsem napsal): http://www.youtube.com/watch?v=at3lDNBGJlA
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:23

    Velmi jednoduché, velmi jedlé!

  • Kristýna | 28. 10. 2016 11:15

    Dělala jsem toto tiramisu příteli k narozeninám. Mohli jsme se po něm utlouct, nejlepší, co jsem kdy jedla! A to srovnávám i s různými kavárnami a cukrárnami.

  • Angelika11
    Angelika11 | 19. 5. 2015 16:19

    zkusila jsem to je to opravdu jednoduche a straaasne dobre

  • Leosa | 14. 12. 2014 22:32

    použila jsem jen 3 vejce a bylo to moc dobré, povedlo se, byl úspěch :-)

  • Di | 2. 11. 2014 10:39

    Správně by to měl být mandlový likér Amaretto, ale když není, taky si vypomáhám rumem ale lepší je mandlová nebo ořechová medovina.

  • mysalin | 1. 11. 2014 19:15

    Já dělám stejné Tiramisu, na 500 g dávám pouze 3 žloutky a 3 bílky vyšlehané.

  • lulahomiska280
    lulahomiska280 | 22. 2. 2014 18:43

    Tiramisu jsem vyhledavala dlouho ale je opravdu báječný,jen jsem do kávy pridala trochu rumu.A je fakt skvělý .Doporučuji všem.A cukr jsem si trochu přidala ten bych dala podle chuti.

  • Jana Mikesková | 3. 2. 2014 19:26

    super..:-)

  • proko | 13. 1. 2014 22:31

    Pokud jste někdy navštívili Itálii a dali si espresso, jistě jste zjistili, že je malé. 1 hrnek silného pressa z presovaru Moka je uvařen ze dvou konviček standardní velikosti, což se rovná objemu asi 6 italských espresso (300ml) a asi 8 lžiček mleté kávy, pokud chcete připravit espresso jinak. 300 ml kávy je dostačující na množství Tiramisù, které je popsáno v receptu. Více kávy = Tiramisù bude doslova plavat v kávě.

  • proko | 13. 1. 2014 22:11

    Správně, kafe musí být vychladlé, pracujeme přeci se syrovými vejci. Veškeré ingredience musí být studené a moučník vytahujeme z ledničky pouze při servírování a konzumaci. Nepřečetla jste celý text, zmiňuji se o přidávání cukru do kafe a alkoholu na konci. Pojem „pravé” je velmi sporný, jak je napsáno v textu, přidávat likér do Tiramisù je neslýchané přinejmenším na Sicílii. Tady, jak je zřejmé – nutnost. Mimochodem, původně bylo Tiramisù určeno pro děti a bylo bez alkoholu. Pokud umíte italsky, na Google nenajdete recept na původní Tiramisù, ve kterém by bylo Amaretto nebo jakýkoliv jiný alkohol.

  • meg | 6. 1. 2014 23:01

    Kávu bych určitě nesladila. Jinak do pravého Tiramisú patří i malý panáček amaretta, které přidáme právě do kávy (ta mimochodem musí být vychladlá, což zde uvedeno také není).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Tiramisu
Moučníky Nepečené Zákusky Dezerty Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Káva mokka Mascarpone Piškoty Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

35
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Buřty na pivě
Buřty na pivě
25
Máslové řízky
Máslové řízky
24
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Reuben sendvič s červeným zelím
Reuben sendvič s červeným zelím
Reveňová zavařenina
Reveňová zavařenina
Rib eye steak se sušenými rajčaty
Rib eye steak se sušenými rajčaty
Ricottové lívance
Ricottové lívance
Ricottové lívance s avokádovým dipem
Ricottové lívance s avokádovým dipem
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
  • Recepty.cz
  • Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact