Ušlehat zvlášť sníh z bílků a zvlášť žloutky s cukrem. Do žloutků přidat horkou vodu a olej. Po zhoustnutí přidat směs mouky, prášek do pečiva a kakaa a lehce zašlehat sníh. Péct na velkém plechu. Po zchladnutí potřít džemem.
3
**Krém:**
4
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který osladíme dle chuti (já dávám sladidlo, aby řezy nebyly tak kalorické). Hned po odstavení do horkého pudinku přidáme vaječný koňak a necháme zchladnout. Ušleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a za stálého šlehání postupně přidáváme pudinkovou hmotu.
5
**Pařížská šlehačka:**
6
Připravujeme den předem. Uvaříme šlehačku s ledovými kaštany a po odstavení do horké šlehačky dáme máslo, aby se lépe vyšlehala. Dáme přes noc do lednice. Druhý den vyšleháme a dáme na korpus s krémem.
7
Zdobíme čokoládovou polevou a trochou vaječného koňaku.
8
Tento recept není přímo můj, našla jsem ho v časopise a moc zachutnal nejen mně, ale i těm, co ochutnali.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Denisa
|12. 2. 2015 13:39
Testo je krasne nadychane a vlacne hned ale druhy den je lepsi hlavne v tom ze se ten krem a marmelada s tim korpusem spoji ja zkusila par kosku nakrojit a rozjizdelo se mi to ale je to hrozna namina ten krem je opravdu bozi <3
Denisa
|10. 2. 2015 11:07
Dnes jdu zkusit ;-)
drahus
|19. 2. 2014 08:30
dole je piskot a ten je mekky hned, ale prolzeny je dycky lepsi
peču obvykle na 160-165°C, ale čas Vám nepovím Nikdy jsem to neměřila a každá trouba je jiná. Zkouším špejlí. Pokud těsto odpadává od stran a špejle se nelepí, šup s ním ven ;-) !
Monica
|9. 7. 2013 13:04
Prosím, poradíte mi? Jak dlouho a na kolik stupňů se peče těsto v troubě? Chci řezy zkusit, ale nejsem zkušená, tak prosím o radu
Děkuji
M.
Jsou absolutně vynikající, zrovna zítra je budu dělat pro přítele k narozkám ale ne jako řezy ale do tvaru srdíčka jako dortík, tak doufám,že se povedou. <3