• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 300
      g hrubá mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 300
      g měkký tvaroh
    • 200
      g brambory
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek
  • Sníh
    • 4
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo, mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce zpracujeme rychle v těsto. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč. Zapečeme asi na 160 °C, ale jen do poloviny. Poté vyndáme a uděláme náplň z tvarohu, brambor, cukru, vanilkového cukru a žloutků. Natřeme na těsto.
2
Nakonec si připravíme tuhý sníh z bílků, do kterého zašleháme cukr a ve vodní lázni za stálého šlehání uvaříme. Rovněž natřeme na řezy a dáme do trouby dopéci do světlehněda. Po vychladnutí ještě pocukrujeme a krájíme na řezy.
3
Recept jsem našla ve starých ručně psaných receptech. Řezy jsou skutečně voňavé, vynikající - jen se musí pro drobivost spodního těsta jíst lžičkou. Komu by to vadilo, může použít těsto z receptu na mřížkovou buchtu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…

Chléb s bramborovou kaší

Chléb s bramborovou kaší

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 13. 1. 2007 17:17

    Řezy jsou výborné, včera jsem je upekla, dnes máme už jen zbytek. Recept jsem našla v jedné kuchařce a pak, když jsem ho chtěla sem zadat, tak i tady. Náplň jsem udělala ze 2 tvarohů a nepatrně přidala cukr do náplně. Ale ani to nemuselo být. Ten sníh je dost sladký. Těsto jsem jen tak rukou roztáhla po vymaštěném plechu /šlo to pěkně/ a po zapečení potřela nejprve marmeládou a pak náplní a sněhem.

  • Airan Novakova | 16. 12. 2005 14:23

    Mily anonyme, ja uz to davno vim, ten moucnik jsem delala uz dvakrat. Mnozstvi naplne delam z davky a pul jak radi p.Ticha a ubiram 50g cukru ze snehu. Od te doby co jsem to napsala uteklo hodne vody a zmenilo se spousto, vcetne me prezdivky:-)))))

  • Anonym | 16. 12. 2005 13:20

    Paní Jano Nováková, dávám za pravdu autorce receptu, že chuť brambor není cítit. Brambory-vařené - jsou vynikající surovina do moučníků.

  • Jana Tichá | 3. 6. 2005 19:23

    Vtip je v tom, že chuť brambor není vůbec cítit. Náplň zjemní podobně, jako když přidáte puding. A krásně voní po vanilinovým cukru. Co by na mě přišlo, udělala bych jí ještě víc, protože na velký plech ji natřete na těsto jen tak tak.

  • Jana Novakova | 3. 6. 2005 18:08

    Pani Jano, ten recept vypada zajimave, rekla bych nevsedne, ale nedokazu si predstavit jak muze chutnat kombinace brambor s tvarohem v moucniku...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Hrubá mouka Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

28
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact