Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Jablka oloupáme a zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme plátky ředkviček, kostičky jablek, bílý jogurt a podle chuti zakápneme citronovou šťávou, přisolíme a přisladíme.
2
Salát podávám ihned, jinak by ředvičky ovadly. Zajímavá je také barva, díky ředkvičkám se jogurt obarví narůžovo. Je to zdravá a svěží jarní svačina.
Mě tento salát bohužel příliš nenadchnul, kombinace ředkviček a jablek mě nezaujala. Snědla jsem ho, ale asi ho již opakovat nebudu.
Lenča
|5. 8. 2007 18:43
Salátek je výborný, teď ho papám k večeři a jsem z něj nadšená. Cukr nemusí být, když jsou jablka sladká. Dík za prima tip
Vlasta
|20. 5. 2005 11:44
Podobný recept mám od velkého gurmana Achilla Gregora. Nazval ho kyjevský šalát a tu je recept: redkvičky nakrájame na tenké plátky, jemne posolíme, premiešame s hustou kyslou smotanou a pridaáme nasekaný kôpor.Dobrú chuť.:-)