Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Masem, nakrájenou zeleninou a dresinkem naplníme 4 rozkrojené housky. Pečivo přiklopíme a na talířku zdobíme na plátkem citronu a olivami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
marta
|10. 2. 2016 11:21
Co tam dělá ta houska? to je recept jak podejkoště :-) :-X
vasa
|26. 6. 2015 16:06
ty voe, to jsou recepty, prý gyros = vepřove obalte v gyros koření a osmahněte... a to tu nemůže být recept bez těch sra,ek typu kořenící směsi s glutamanem apod? Nevím proč jsem čekal toto:
Koření na gyros vyrobíme z nasekané cibulky, sušené papriky, rozmarýnu, římského kmínu, soli, bazalky, zázvoru a oregana.
Zg
|17. 5. 2015 10:47
Prisspeme gyros koreni. Originalni recept jako svine. Zajimalo by me jak dlouho to autorovi trvalo vymyslet. Hnupe
jirka
|21. 3. 2015 15:13
Do gyrosu nedávám žádné ,,gyros'' koření. Raději dávám čerstvý drcený pepř, trochu bazalky a poměrně dost česneku. Maso zakápnu v misce dobrým olejem, dobře promísím a nechám odležet. Opékám jej na suché teflonové pánvi dozlatova. K němu pitu nebo hranolky a nezbytný dresing. Taky k tomu mám rád zelný salát s paprikou a plátky rajčat a jakjinak kolečka čerstvé cibule.
Je to opravdu vynikající !! Vařila jsem pro několik návštěv a všichni ode mě chtěli recept. Na kousky nakrájenou zeleninu ke konci dusím s masem a podávám s půlkami brambor ve slupce posypanými kořením na americké brambory. Vše přelité uvedeným dresinkem.
honney
|20. 1. 2006 19:20
Moc moc senzační mňamka
Dáša Holubcová
|30. 7. 2005 13:58
Gyros jsem dělala úplně stejně jen jsem místo ledového salátu, dala nastrouhané bílé zelí. A česněku jsem dala čtyři malé stroužky. Recept je velmi jednoduchý a moc dobrý.