• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Napište svůj komentář k receptu

Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi

autor: ower
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka Poměry: na jednu okurku dva stroužky česneku a jednu Ramu; ostatní dle chuti
    • rama cremefine (zakysaný krém - pozor! jsou dva, každý vypadá jinak - berte ten s tvrdším obalem a průhledným pevný
    • česnek
    • olivový olej (řecký panenský)
    • sůl
    • kopr

Postup přípravy receptu

1
Okurku nastrouháme, pořádně prosolíme a dáme na 10-20 minut odstát. Mezitím můžeme třeba utřít česnek. Potom je nutné odstátou okurku řádně vymačkat a zbavit veškeré vody (v Řecku nechávají okurku vyschnout zavěšenou v čisté utěrce - můžete udělat taky, nechte ale přes noc). Když máme okurku suchou, stačí všechno smíchat a dát na 2 hodinky do lednice, aby se chutě spojily (hlavně česnek "vyleze"). Před podáváním ještě zamíchejte. Podávejte vždy s kusem bílého pečiva na přikusování a pravými řeckými olivami s peckou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Angelos | 13. 7. 2012 20:46

    S plnotucnym tvarohem to chutna lepe a jsou hustejsi!

  • Hana | 11. 7. 2011 12:20

    V Brně je možné koupit klasický řecký jogurt na tzatziki,v Tescu, takže nejsou potřeba žádné náhražky...dobrou chuť!!

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 07:03

    Díky za radu, pri najbližšej návšteve Prahy tam určite pôjdem.

  • Marie Horáková | 17. 1. 2007 16:17

    Těm, kteří jsou z Prahy nebo sem dojíždějí, doporučuji navštívit řecký obchůdek na Vinohradech v Radhošťské ulici. Včera jsem tam byla poprvé a jsem nadšená. Dostanete tam pravý řecký jogurt, na váhu i balený v kelímkách, tzaziky na váhu, spoutu řekých specialit,těsto fillo, velký výběr oliv, olivového oleje, vín, prostě super. Vřele doporučuji !

  • Magdalena | 17. 1. 2007 15:22

    Já používám na tzaziki také vykapaný smetanový jogurt. Sice chuť není řecká, ale alespoň je podobná hustota. A o zbytek se postará koření.

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:15

    Myslím, ze recept nie je celkom "ukoncený". Uhorku treba postrúhat, az ked sa odstránia vsetky jadrá. (tie sú prícinou odporne nahorkastej chuti.) po nasolení dlhsia doba ako v recepte len chuti pomôze. Potom treba uhorky najprv dlho oplachovat vodou a az potom vyzmýkat.)V Grécku pouzívajú jogurt, ziadny krém! V západnej Európe sa predáva jogurt s názvom Grécky jogurt (napr. znacka Danone, ale aj mnozstvo iných). Ja, zial nepoznám jogurtové výrobky na ceskom trhu. Rozhodne tam nejde kôpor. (To je prísada casto pouzívana v Rumunsku.) Treba na jemno pokrájat lístky menty (aromatická bylina - mentolovej chuti) a trochu citrónovej stavy. Hoci je recept ceskou verziou Tzatziki, myslím, ze by nemal byt problém co najviac sa priblízit pôvodnému receptu. V Grécku je Tzatziky povazované za omácku, najcastejsie ku grilovanému mäsu.

  • Jana | 30. 8. 2006 10:31

    Ramu Cremefine nepoužívám,nedávno jsem ji po dlouhé době koupila,chtěla jsem vyzkoušet recept přesně podle těchto stránek, a má pořád stejnou olejovitou příchuť.Já bych použila jogurt Hollandia.Je výborný.

  • Di | 28. 8. 2006 18:20

    Aktivie rozhodně kyselá není.

  • Anonym | 28. 8. 2006 18:18

    nepodobal už jsem to zkoušela a nejvíc se mu podobá Rama Cremfine

  • Gábina Houšková | 28. 8. 2006 15:53

    opravdu jako nejlepší se mi osvědčila Hollandie. Minule jsem zkoušela udělat z Valašského jogurtu, ale nevykapalo z něj nic a tekutý byl pořád. Asi v něm bylo příliš škrobu či co

  • Marsí Mesochoridisová | 28. 8. 2006 14:08

    Gábina má pravdu...nejlepší je nechat jogurt vykapat, stačí jej dát do sítka nad misku.

  • Gábina Houšková | 28. 8. 2006 13:08

    nebo zkuste bílý Hollandia nechat vykapat v ubrousku přes noc. Uvidíte, co je v něm vody a zbyde krásný hustý jogurt

  • Jitka Bublová | 28. 8. 2006 12:18

    Nejblíže řeckému je asi choceňský bílý smetanový jogurt. Je ale fakt, že Rama Cremefine (opravdu pozor, brát tu vyšší s průhledným sundávacím víčkem, ta v klasickém kelímku nic moc) je jemnější a více se řeckému jogurtu podobá, ty naše jsou všecny kyselejší a ne tak smetanové. Myslím, že autor učinil opravdu tu nejlepší volbu.

  • Di | 28. 8. 2006 11:54

    Ale v Řecku určitě nepoužívají Rama Cremefine - proč tedy nepoužít "obyčejný" český jogurt, těch je u nás spousta druhů a některý by se určitě tomu řeckému podobal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Levně Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Okurka Olivový olej Rama Cremefine Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Bramboráky
Bramboráky
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
27
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact