• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g rebarbora nakrájená
    • 50
      g cukr krupice
    • citronová šťáva a kůra
  • Omáčka
    • 3
      ks žloutky
    • 50
      kg cukr krupice
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob
    • sůl
    • 300
      ml mléko plnotučné
    • 1,20
      lžička vanilková esence nebo pasta

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru smíchejte s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. Na mírném ohni vařte 5–10 minut doměkka.
2
Na omáčku ušlehejte žloutky. V kastrůlku smíchejte cukr se škrobem a solí. Postavte na střední plamen a vlijte mléko. Za stálého míchání vařte. Až směs začne probublávat, snižte teplotu a ještě asi 5 minut míchejte. Odstavte.
3
Čtvrtinu horké směsi všlehejte do žloutků a vmíchejte zpět do kaše v kastrůlku. Za stálého míchání povařte 3 minuty buď na minimálním plameni, nebo ve vodní lázni. Dejte pozor, při vysoké teplotě se žloutky srazí.
4
Po odstavení vmíchejte vanilkovou pastu. Kompot rozdělte do skleniček, zalijte vanilkovým krémem a ozdobte kouskem rebarbory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou

Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Kukuřičný škrob Mléko plnotučné Rebarbora Sůl Vanilková esence žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
21
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
18
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
12
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
11
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Rebarborový koláč se sněhem
Rebarborový koláč se sněhem
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový sirup s medem a citronem
Rebarborový sirup s medem a citronem
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
  • Recepty.cz
  • Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact