• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta kynutá
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborová buchta kynutá

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborová buchta kynutá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 90
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • sůl
    • citronová kůra
    • 40
      g droždí
    • mléko vlažné, podle potřeby
  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 80
      g hrubá mouka
  • Ostatní
    • rebarbora dle chuti
    • skořice
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, sůl, kůru, cukr, kvásek, rozpuštěný tuk a vlažné mléko - vznikne ne příliš tuhé těsto. Necháme jej dobře vykynout. Vyválíme placku, kterou přeneseme na plech vymazaný rozpuštěným máslem, zvýšíme okraje, posypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou rebarborou, poprášíme trochou skořice a posypeme drobenkou.
2
Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme, dokud okraje a drobenka nezezlátne při teplotě 150-170 °C. Množství rebarbory se řídí naší chutí. Chceme-li mít buchtu hodně mokrou, dáme silnější vrstvu rebarbory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty

Rebarborová tvarohová buchta pro…

Rebarborová polévka se zakysanou smetanou

Rebarborová polévka se zakysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ajuska | 17. 5. 2014 14:03

    Je opravdu výborná. U nás na Valašsku ještě za horka potíráme rozpuštěným máslem s rumem a pro ještě dokonalejší chuť nakonec pokapeme smetanou. Mňam! :-P

  • Erika2001 | 4. 8. 2012 16:52

    mňam je to velmi dobré

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 6. 2011 17:44

    Opraveno, díky.

  • Doda | 21. 6. 2011 15:39

    Nějak se z receptu ztratily skoro všechny ingredience...?!

  • Helena Nováková | 30. 6. 2008 14:22

    Včera jsem zkoušela tuto buchtu. Po chvilce pečení v troubě se buchta chovala jako v pohádce Hrnečku vař. Přetékala z trouby, nechtěla se upéci ani za hodinu, pak jsem ji seškrábala z plechu a vyhodila do popelnice. Myslím, že 40 g droždí na půl kila mouky je dost. Nebo nevím, čím to je, že to dopadlo tak jak dopadlo.

  • vilda babič | 18. 1. 2008 16:16

    zapomněla jsem napsat hodnocení, dělala jsem ji celé léto, naprosto vynikající, A. B.

  • Stáňa | 23. 5. 2006 13:49

    Výborná buchta, skvělé těsto - zvládla jsem i to kynuté těsto........... Díky!!!

  • Jana Tichá | 13. 1. 2006 10:15

    S tím pudinkem je to výborný nápad. Poznamenám si to a určitě to vyzkouším. Možná přidám i ten tvaroh.Dík.

  • Pavlína Svitáková | 13. 1. 2006 08:52

    Je také naše oblíbená,jen s tím rozdílem,že do ocukrované rebarbory uleželé, až pustí šťávu ,dle množství přidám 2 vanilkové pudinkové prášky,1 rozemletý hřebíček místo skořice.A někdy na rebarboru s pudink.prášky a cukrem naliji směs 2-3 měkkých tvarohů rozšlehaných s vanilk.cukrem.Na to žmolenku.

  • Jana z VM | 8. 7. 2005 12:40

    Paní Jano Tichá, ne, ne, já budu opět zítra dělat Vaši bublaninu pravou, tentokrát borůvkovou, zmizela u nás ta třešňová,jak pára nad hrncem, navíc máme hosta - kamaráda chlapců, který hodně zkonzumuje, hlavně buchty, takže už se těší na tuto lahůdku! Stejně tak se chystám udělat Vaše "Tiché jahodové tiramisu", ale asi napůl s borůvkama, protože jahody už docházejí..... Takžče, díky za tip, tuto kynutou buchtičku udělám zase až příště s jiným ovocem, třeba s malinama, jestli nám na zahradě dozrají a nebudee pořád lejt V pondělí dám věděžt, jak dopadly obě lahůdky u požíračů.. :o))

  • Jana Tichá | 8. 7. 2005 10:54

    Paní Jano z VM - tady je ten pravý recept, který bych využila, kdybych měla takovou zásobu borůvek jako Vy :-). Je moc dobré, když těsto vyválíte tenčí a dáte víc borůvek. Můžete je navíc ještě posypat rozdrolenými rumovými perníčky a pak až drobenku!

  • Jana Tichá | 6. 6. 2005 09:47

    Ještě bych chtěla doplnit, že tohle těsto se používá zároveň na borůvkový koláč. Postup je stejný : těsto + borůvky + skořice + drobenka.Kdyby byla pro někoho rebarbora příliš kyselá, dá se ještě před pečením posypat pískovým cukrem.Těsto jsem posledně neválela na placku, ale rovnou promíchala a dala na vymaštěný plech a dlaněma namočenýma ve vodě rozhrnula. Pokud se pořád stahuje, domačká se to ke krajům kostičkama rebarbory. Je to tak rychlejší a nepotřebuju vál.

  • Jana Tichá | 2. 6. 2005 16:20

    Přebytky rebarbory mrazím, ale před použitím ji rozmrazím. Kynuté těsto by se mohlo jinak podrazit.

  • Alik | 2. 6. 2005 15:03

    No a co mám dělat dřív když mám chuť na všechny Vaše buchty ... ale mám rebarboru v lednici tak dneska si snad poradím...... dík

  • Marie Svobodová | 2. 6. 2005 10:13

    velice chutná buchta, okamžitě zmizela díky

  • Jana Tichá | 20. 5. 2005 09:31

    Děkuju moc za tu chválu.:-) Tenhle recept taky patří k mojí klasice:-)

  • eva | 20. 5. 2005 08:43

    vcera sme ju piekly...vynikajuca...vyborna chut...proste pochutka....vdaka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Rebarbora Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Vepřové maso na houbách
Vepřové maso na houbách
15
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Luxusní špenátové…
15
Halloumi z grilu na salátu
Halloumi z grilu na…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta kynutá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact