• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ravioly s ricottou
Napište svůj komentář k receptu

Ravioly s ricottou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g krupička z tvrdozrnné pšenice (nebo 500g hrubé mouky)
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce olivový olej
  • Na náplň
    • 180
      g parmazán
    • 250
      g ricotta
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • rozpuštěné máslo (k podávání)

Postup přípravy receptu

1
**(Obr. 1)**
2
Do mísy dejte mouku, krupičku, 2 žloutky a obě vejce, lžičku soli, 150 ml vody a olivový olej. Vypracujte hladké vláčné těsto, nejrychleji elektrickým hnětačem – v tom případě hněťte nejprve na nejnižší, nakonec na nejvyšší stupeň. Těsto ještě ručně prohněťte na moukou poprášené pracovní ploše, vytvarujte do bochánku, zabalte a dejte na 1 hodinu do chladu.
3
**(Obr. 2)**
4
Sýr nastrouhejte a asi dvě třetiny promíchejte s ricottou nebo tvarohem. Směs osolte, opepřete a dochuťte trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou ještě dobře prohněťte. Na moukou poprášené ploše rozválejte na čtverce zhruba 40 x 40 cm. Potřete zbylým rozšlehaným žloutkem. Lžičkou klaďte na jeden plát v rozestupech náplň, celkem asi 40 hromádek. Pokryjte druhým plátem těsta, mezi náplní přitiskněte a pak rádýlkem rozkrájejte na taštičky.
5
**(Obr. 3)**
6
Vařte v hojném množství vroucí osolené vody asi 2 minuty, až vyplavou na povrch. Podávejte zakápnuté rozpuštěným máslem a posypané zbylým parmazánem.
7
=====Know-how=====
8
Aby bylo těsto hezky vláčné, je zapotřebí pojivé síly vajec. Žloutky ho zase krásně zvláční. Při vyvalování těsta na stejnoměrnou výšku vám může hodně pomoci strojek na nudle – nebo zručná práce s válečkem. V Itálii se na těstoviny používá hladká mouka, doplněná někdy krupicí z tvrdozrnné pšenice. U nás se vžilo použití hrubé mouky.
9
----
10
//(Foto: Profimedia.cz, Wolfgang Kowall)//\\
11
//(Food styling: Maren Jahnke)//\\
12
//(Dekor styling: Maria Grossmann)//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Canneloni se špenátem a ricottou

Canneloni se špenátem a ricottou

Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou

Rolky a lá hot dog s mangoldem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 22. 6. 2016 08:44

    Na těstoviny se používá speciální semolinová mouka, určitě v Itálii nedávají do těstovin hladkou mouku :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Z mléka / sýra Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Krupička z tvrdozrnné pšenice Muškátový oříšek Olivový olej Parmazán Pepř mletý Ricotta Rozpuštěné máslo Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

14
Krtkův dort
Krtkův dort
12
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
12
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
11
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
11
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Ravioli s čokoládovou omáčkou
Ravioli s čokoládovou omáčkou
Ravioli s náplní
Ravioli s náplní
Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarborová buchta
Rebarborová buchta
Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Rebarborová polévka se zakysanou…
  • Recepty.cz
  • Ravioly s ricottou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact