• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ravioly s ricottou
Napište svůj komentář k receptu

Ravioly s ricottou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g krupička z tvrdozrnné pšenice (nebo 500g hrubé mouky)
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce olivový olej
  • Na náplň
    • 180
      g parmazán
    • 250
      g ricotta
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • rozpuštěné máslo (k podávání)

Postup přípravy receptu

1
**(Obr. 1)**
2
Do mísy dejte mouku, krupičku, 2 žloutky a obě vejce, lžičku soli, 150 ml vody a olivový olej. Vypracujte hladké vláčné těsto, nejrychleji elektrickým hnětačem – v tom případě hněťte nejprve na nejnižší, nakonec na nejvyšší stupeň. Těsto ještě ručně prohněťte na moukou poprášené pracovní ploše, vytvarujte do bochánku, zabalte a dejte na 1 hodinu do chladu.
3
**(Obr. 2)**
4
Sýr nastrouhejte a asi dvě třetiny promíchejte s ricottou nebo tvarohem. Směs osolte, opepřete a dochuťte trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou ještě dobře prohněťte. Na moukou poprášené ploše rozválejte na čtverce zhruba 40 x 40 cm. Potřete zbylým rozšlehaným žloutkem. Lžičkou klaďte na jeden plát v rozestupech náplň, celkem asi 40 hromádek. Pokryjte druhým plátem těsta, mezi náplní přitiskněte a pak rádýlkem rozkrájejte na taštičky.
5
**(Obr. 3)**
6
Vařte v hojném množství vroucí osolené vody asi 2 minuty, až vyplavou na povrch. Podávejte zakápnuté rozpuštěným máslem a posypané zbylým parmazánem.
7
=====Know-how=====
8
Aby bylo těsto hezky vláčné, je zapotřebí pojivé síly vajec. Žloutky ho zase krásně zvláční. Při vyvalování těsta na stejnoměrnou výšku vám může hodně pomoci strojek na nudle – nebo zručná práce s válečkem. V Itálii se na těstoviny používá hladká mouka, doplněná někdy krupicí z tvrdozrnné pšenice. U nás se vžilo použití hrubé mouky.
9
----
10
//(Foto: Profimedia.cz, Wolfgang Kowall)//\\
11
//(Food styling: Maren Jahnke)//\\
12
//(Dekor styling: Maria Grossmann)//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Canneloni se špenátem a ricottou

Canneloni se špenátem a ricottou

Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou

Rolky a lá hot dog s mangoldem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 22. 6. 2016 08:44

    Na těstoviny se používá speciální semolinová mouka, určitě v Itálii nedávají do těstovin hladkou mouku :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Z mléka / sýra Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Krupička z tvrdozrnné pšenice Muškátový oříšek Olivový olej Parmazán Pepř mletý Ricotta Rozpuštěné máslo Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Kanadský králík

Kanadský králík

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

67
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
37
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
30
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Eva od Vaška teď zpívá s bratrem, ale... Považují ho za milence!

Eva od Vaška teď zpívá s bratrem, ale... Považují ho za milence!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Ravioli s čokoládovou omáčkou
Ravioli s čokoládovou omáčkou
Ravioli s náplní
Ravioli s náplní
Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarborová buchta
Rebarborová buchta
Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Rebarborová polévka se zakysanou…
  • Recepty.cz
  • Ravioly s ricottou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact