Taky jsem ji dnes zkoušela,ale ta je tak suchá,že se člověk málem dusí. Jěště dělám podobnou,tam jsou ingridience stejné akorát tam je 200ml cukru,200ml oleje a jenom 1/2 prášku do pčiva. ;-)
Vůbec se nepovedla :-( ! Aspoň , že tomu psovi chutná , je mi velice líto těch domácích vajíček a všech surovin co jsem do toho nastrkala , ale tak co už všechno nemusí být dobré , ale zklamalo ! :-X :-$ :-(
kdysi jsem takovou bábovku hodně pekla a vždycky jsem do trouby přídávala hrnek s vodou , aby nebyla bábovka tak suchá. Tyto bábovky dost dusí. Kdysi byl recept na obalu pudingu. :-*
:-( opravdu je mi líto, že jsem obětovala vejce, olej i zbytek surovin pro takovou patlaninu...šlo to celé do koše, nedoporučuji péct :-X
Tento recept je poněkud zvláštní. Bábovka je sucha, pulku jsme si schovali jako brousej na nože. Ale psovi chutna. :-( :-( :-(
no to víš ;-) mi ji děláme po stý a povede se vždy :-* :-) ;-)
Zkuste jen půl prášku do pečiva.
Taky mi tento recept přetekl přes formu :-\ tak nevím, v čem jsem udělala chybu, ale jinak bylo těsto chuťově velmi dobré :-)
ted ji pracve dekam a pridala jse do testa nsbilkovi snih tak jsem zvedava =-O =-O
Mám dotaz - v čem dělám chybu? Už jsem vyzkoušela x receptů a bábovka je vždy tekutá a přetéká přes formu :-( :-( :-( :-(
Bábovka je opravdu suchá. Možná hned po upečení je možná fantastická, ale po vystydnutí v krku práší. Puding na zjemnění je jistě fajn, ale asi to nemůže být jen o pudincích.
Bábovka je super! Ještě do ní přidávám nastrouhanou čokoládu a když vystydne, poleju ji polevou.... Hned se po ní zapráší.... :-)
Nejlepsiiiii ;-)
Díky za recept konečně se bábovka podařila super lahodná ,lehká :-)
bábovku dělám podobnou, ale také z 2dl oleje a 2dl cukru, přidám pro chuť citronovou kůru popř. i strouhanou čokoládu a je výborná. Také hodně naběhne a pak trochu spadne, ale není nijak sražená, přístě musím udělat dvě, byla hned pryč
Nechalajsem se inspirovat Luckou a udělala dvojí těsto na mufiny. Do jednoho sem přidala kokos a do druheho kakao.To kokosove se sice neprichytlo ,ale ani nějak nevzešlo a to kakaové se zas vylilo a ještě i přichytilo na formu. Jinak je úúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasná ,křehká a sladká moc není a suchá taky ne bo jsem dala do každého těsta po 1dcl cukru i oleje! Tak snad příště mi to vyjde lépe :-))
Tak jsem ji zkoušela a teda nic moc, je to suché a absolutně bez chuti, znám mnoho lepších, ani jsme ji nesnědli. :-(
ja delam podobnou, akorat davam 2dl cukru a 2dl oleje a k tomu 2lžíce kakaa... hned je to lepší
Bábovku znám, manžel z ní nadšenej, já ji sice snědla, ale myslím že znám lepší. Čas od času ji udělám, když budu chtít udělat Honzovi radost :-)
Dnes jsem ji zkoušela upéct. Povedlo se. Ale chuť nic moc. Na mě je z ní moc cítit ten škrob, i po upečení. Nevím, zda by to poleva vylepšila, ale mám ten pocit, že pro mě asi ne.
Dobrý den, taky jsem dělala tuto bábovku, měla jsem tam teda víc oleje a nebyla suchá. Jenže když se pekla, tak pěkně naběhla ale pak z ničeho nic spadla jako, když by okrajem měla ale nebyla vyplněná ze vnitř. Proč? jinak byla moc sladká jak z pudinku karamelového tak z 229g cukru. Měla jsem podobný recept.
Dělala jsem podle vaších rad, které jsem vyčetla a byla skvělá. Manžel si jí pochvaloval. Příště budeme dělat ze dvou druhů pudinků. Daváme 1
Uzasna, krehka, vynikajici!
Právě jsem ochutnala a je opravdu vynikající. Taky jsem pekla ze 2 dcl cukru i oleje, měla jsem strach z té "suchosti" tak jsem přidala pár kousků nakrájených kompotovaných meruněkl, ale ani nebyly potřeba. Pekla jsem sice asi hodinu kolem 150 stupňů, ale bábovka je opravdu vláčná a moc dobrá.
Právě jsem ochutnala a je vynikající... moc dobrá, lepší jsem snad zatím nejedla taky jsem pekla ze 2 dcl cukru i oleje, a přidala jsem trochu ovoce (kompotované meruňky), pekla jsem ji sice asi hodinu kolem 150 stupňů, ale byla opravdu vynikající...
Dneska upečeno..VYNIKAJÍCÍ!!! Dala jsem 2dcl oleje a 2dcl cukru a zmizela ještě horká ))
Je to moc dobré jen po vyklopení mi spadla.Jinak doporučuji!!!!!
Také ji dělám ze 2 dcl cukru a 2 dcl oleje a suchá není vůbec. Je to moje nejoblíbenější bábovka.
Ja ji pecu se 2dcl cukru a 2dcl oleje a tak sucha mi nepripada;-)
Bohužel, musím se přidat k negativním komentářům...bábovka je skutečně moc suchá... a je v ní hodně cítit kypřící prášek...zajímavý recept, ale výsledek tedy zklamal
Dělám těsto téměř stejné a mouka není ¨zapotřebí...nahradí ji ty pudinkové prášky.Navíc těsto chutná pokaždé jinak,když ke třem vanilkovým pudinkům přidáte ten poslední jiný...jakýkoliv:o))Je to moc dobré a vláčné:o))
a kde je nějaká mouka?
nic moc.
Je opravdu dost suchá :-(
Udělala jsem místo bábovky mufinky. Během dvou hodin zmizely. Opravdu moc dobré. Mufinky neměly chybu.
Tak dneska se na tu bábovku vrhbu, tak uvidíme co z toho vyleze!!!
Ahoj! Tuto bábovku jsem poprvé upekla z karamelového pudinku. Nebyla špatná, ale jak psal Martin - suchá. Dneska jsem koupila 2 jahodové a 2 čokoládové pudinky. Udělala jsem nejprve "těsto" z čokoládového pudinku a potom z jahodového. Oleje jsem celkem použila asi 110 ml. Do každé těstové dávky jsem navíc přidala panáka vaječného likéru. Bábovka je vláčná a má úžasnou chuť. Jinak paní Věrce děkuji za super rychlý a jednoduchý recept.
Je dobrá, ale chuťově to připomíná spíš korpus na piškotový dort než babovku:-)
Babovka je dobrá, ale pro mě moc suchá jinak příprava rychlá
Bábovka je vynikající. Voňavá, jemná. Uleželou ji ale neochutnáme. Ihned se snědla. Přidala jsem i ty rozinky namočené v rumu, klesly na dno, ale i bez nich bude bábovka určitě vynikající.
Bábovka je moc, moc dobrá. Měla jsem zbytek čokoládové polevy .- asi 4 lžíce - tak jsem ji tam rozpuštěnou zamíchala a bylo to výborné. Je opravdu jednoduchá, rychlá, nejlepší je však druhý den. Proto je dobré ji upéct večer, aby se nesnědla a předložit ji rodině až druhý den.
Moooc dobrá! Rychlá a jednoduchá. Vůbec nebyla přeslazená, naopak si ji naše holky cukrovaly. Krásně naběhla a zůstala nadýchaná! Byla jí plná velká forma. Dělala jsem vanilkovou, ale už mám zálusk na banánovou. Určitě by vanilkovou nezkazily rozinky namočené v rumu (nebo čaji - pro děti) Dávám za 1!
Olej vmíchejte do vyšlehaných vajíček, zapomněla sem napsat v postupu přípravy
Ten olej je na vymazani,nebo se pridava do testa - kdy???Prosim poradte.
Pro všechny, kdo jí chtějí prubnout - 1) dejte méně cukru! Pekla jsem z vanilkového pudinku a bylo to extra moc sladké, bohatě by stačila půlka, ne-li ještě méně. 2) pečte velice velice pozvolna, v el. troubě i pod 150°C. Já pekla na 180 a bábovku jsem lžící honila v celém spotřebiči a 3) těsto hodně naběhne - s tím také počítejtě. Ideálně použít silikonovou formu, těsto se špatně vyklápí. To je asi tak všechno z mých dnešních pečících poznatků. Papa
Chcem sa spýtať, či je tej hmoty na bábovku dosť a či je po upečení pekná vysoká? Ja mám totiž dosť veľkú bábovkovú formu, tak či to nemám robiť radšej z jeden a pol dávky.
tento recept pouzivam a musim vrele doporucit. Kde jste na nej prisla?? Ja ho podedila od maminkydikyParizkova
sice nebvím při jaké teplotě pict ale snad to nejak dopadne
formu klasicky vymažu tukem (máslem nebo sádlem) a vysypu hrubou moukou.
Čím se má vysypat ta forma - taky škrobem nebo moukou ?