• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Pšenično-špaldovo-žitný chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 190
      g špaldová mouka
    • 200
      g hladká mouka Pšeničná
    • 100
      g celozrnná mouka Žitná
    • 1
      lžíce pšeničné klíčky
    • 1
      lžička lecithin Sojového granulovaného (zláčňuje těsto)
    • 1
      lžíce vločky Pohankové
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička slunečnicová semínka Loupaná
    • 1
      lžička dýňová semínka Loupaná
    • 0,50
      lžička fenykl Drcený
    • 0,50
      lžička anýz
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 280
      ml voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý.
2
Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience. Stačí použít: vsechny mouky, kmín, sůl, vodu, droždí, olej. Všechno ostatní chleba rozhodně vylepší a určitě takový nikde nekoupíte :) Ale pokud něco z vedlejších ingrediencí vynecháte, nic se nestane.
3
Nádobu před vložením háků potřeme olejem, poté potřeme i háky samotné - používám na to pírka. Nalijeme vodu s octem. Všechny mouky, pšeničné klíčky, lecitin, pohankové vločky, koření a semena smícháme v jiné misce dohromady. Nasypeme na vodu a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme droždí. Droždí se tak nejdřív obalí moukou a bude lépe kynout. Do rohu dáme sůl, zapneme a koukáme na těsto, jak bude vypadat.
4
Pokud jste náhodou dali více vody, je nutné těsto zahustit. Správně zpracované těsto má být hodně tuhé. V podstatě by se měla vytvořit pevná koule s lepivým povrchem. Z řídkého těsta Vám nic hezkého nevznikne. Také si dejte pozor na droždí a v žádném případě nedávejte víc, než zarovnanou kávovou lžičku. Dlouho jsem dělala "ušáky", protože jsem si myslela, že když to droždí nasypu od oka, tak to bude stejně dobrý... Nebude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pšenično-žitný chléb

Pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Špaldovo-žitný jablečný závin

Špaldovo-žitný jablečný závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Celozrnná mouka Dýňová semínka Fenykl Hladká mouka Kmín Lecithin Ocet Pšeničné klíčky Rostlinný olej Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Vločky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

236
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
217
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
98
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
78
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
69
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Návštěva Trumpových v Británii: Melania a Kate u skautů! Co daly dětem?

Návštěva Trumpových v Británii: Melania a Kate u skautů! Co daly dětem?

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Pšenično-špaldovo-žitný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact