• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Proužkované maso
Napište svůj komentář k receptu

Proužkované maso

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Proužkované maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 8
      ks vepřové maso řízky (nebo kuřecí)
    • 100
      g anglická slanina nakrájená na plátky
    • 4
      ks vejce
    • strouhanka
    • polohrubá mouka
    • 1
      ks smetana 12%
    • 3
      lžíce kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Pekáček (nebo zapékací misku) vyložíme plátky anglické slaniny. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme ve strouhance, kterou do masa naklepeme. Potom maso protáhneme rozšlehanými vajíčky a nakonec obalíme v polohrubé mouce.
2
Na oleji je osmažíme (cca 2 minuty), potom naklademe na plátky slaniny v několika vrstvách. Plátky můžeme i rozříznout, pokud se nám někde nevejdou. Dáme je na sebe, vedle sebe - prostě vyplníme pekáček nebo misku v několika (asi 3) vrstvách. Do vajíček, ve kterých se obalovaly plátky, přidáme smetanu, kečup (může být jemný i ostrý podle vaší chuti). Směs osolíme a připepříme. Vše promícháme, zalijeme řízečky položené na slanině a dáme do trouby. Zapečeme do zlatova při 180 °C. Podle toho, kolik máme vrstev (tedy v jak velké nádobě zapékáme), to může být 20 - 40 minut. Krájíme svisle na plátky, jsou krásně pruhované, jak se střídají vrstvy masa a vaječné hmoty.
3
Kuchařka může klidně připravit řízečky den či dva dopředu do misky a uložit je v ledničce. V den podávání jen umíchá vejce se smetanou a dalšími ingrediencemi a nechá v troubě zapékat. V tomto případě rozmícháme při obalování plátků jen jedno vejce a zbylé tři až v den zapékání.
4
Převzato z časopisu Knihovnička recepty - Nejlepší řízky, plátky a řízečky.
5
V časopise bylo vepřové, já jsem vyzkoušela kuřecí - střídala jsem plátky prsíček (bílé maso) a plátky stehenních steaků (tmavší maso). Po zapečení byly mezi nimi narůžovělé vrstvy vaječné hmoty s kečupem. Tuto jsem ochutila česnekem, který máme moc rádi. Bylo to moc dobré i pěkné na talíři. Podávala jsem k tomu vařené brambory a okurkový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Dokonalý seitan (rostlinné maso z…

Skvělá marináda na maso

Skvělá marináda na maso

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Kečup - jemný Polohrubá mouka Smetana 12% Strouhanka Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Scones

Scones

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Míša řezy
Míša řezy
19
Brokolice (květák) se sýrem a slaninou ala mozeček
Brokolice (květák) se…
17
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Řepánky
Řepánky

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Prošívaná buchta
Prošívaná buchta
Prošívaná deka
Prošívaná deka
Prošívaná deka II.
Prošívaná deka II.
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky portobello ve strouhance
Provensálská pomazánka
Provensálská pomazánka
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
  • Recepty.cz
  • Proužkované maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact