Levné, jednouché jak facka a hlavně výborné )) jen místo moučky jsem dala vanilkový cukr ;-)
Já dávám 1 ušlehanou šlehačku na dva tvarohy ve vaničce a 2 lžíce vanilkového cukru (ten si také dělám sama,do 5 l sklenice nasypu pískový cukr a dám do něj 1 rozřízlý vanilkový lusk) a je to vynikající. Dělám si ho takhle už asi 30 let a je to jedinný mléčný výrobek,který jím.
Supr, dělám pravidelně ke každým lívancům a vdolkům. Prcek vždy zbaští více samotného pribináčku než lívanců ))
úžasný, taky jsem místo cukru moučky dala dva vanilkové cukry a je opravdu velmi podobný originálu
Dala jsem méně moučk. cukru a místo něj přidala dva vanilkové cukry. A musím říct, že byl od originálu k nepoznání!! Opravdu vynikající!
Udělala jsem svému 4letému synovci k snídani, když u nás byl přes svátky a byl nadšen a my taky, z toho jak to do něj padalo!
Tiež si myslím to, čo Di. Takto vychovávali naše babičky mamky, mamky nás a my svoje deti. A mlieko žiadne pasterizované, ale rovno od kravy, a teda bolo tvarohu a domáceho masla dosť. My sme bývali v meste, ale uvedené produkty sa nosili od babičkinej sestry, ktorá bývala na dedine a kravy chovala. Moje deti jedli presne tak ako píše Di. Popri malých deťoch som vyradila bravčové, znížila množstvo soli, obmedzila tuk, pribudlo oveľa viac zeleniny. Ale jedli aj pirohy, halušky atď. Ryby veľmi často. výsledok bol ten, že k lekárke sme chodili na očkovanie, po potvrdenie do tábora a preventívne prehliadky, pretože od 6. rokov športovali. Dnes majú 32 a 34 rokov a jeden jediný zubný kaz nemajú. Ja som vyrástla rovnako a môžem sa pochváliť hustotou kostí ako v 35 rokoch, podľa lekárky. Žiadny extrém nie je dobrý. Nevidím dôvod nejesť tvaroh.
Víte, Romano, ono je to každou chvíli jinak. To, co se dnes vřele doporučuje, se zítra zavrhuje a naopak. Náš Ondra jedl od jednoho roku prakticky vše (samozřejmě jsme nekořenili, maso jedli libové apod.) Když něco nechtěl, tak jsme mu to nenutili. No a vyrostl z něj chlap jako hora!
Dělala jsem ze smetany z domácího mléka a i když normálně moc našlehat nejde, v tomhle pribiňáku je výborná. Opravdu lahoda.
Někde na internetu jsem četla, že by děti tvaroh (a ryby a ještě cosi) neměly dostávat až do tří let. Hmm. Jinde zase píšou do dvou let. Čert aby se v tom vyznal.
vypadá to skvěle, určitě brzo vyzkouším
dělala jsem to z jednoho tvarohu,jednoho bílého jogurtu-nízkotučného a jedné zakysané smetany-prostě jsem posbírala v ledničce mléčné výrobky co jim měla končit trvanlivost- a bylo to úžasné,lepší než kupovaný a hlavně mnohem levnější
tak přítel vzal místo šlehače ponorný mixér a hrudky jsou pryč...
Super, dobrota, jen se tvaroh pořádně nerozšlehal a měla jsem tam drobné hrudky, dělá to i vám??
Ještě lepší a zdravější je posypat tvaroh vanilkovým cukrem a cukrem podle chuti a postupně přidávat bílý jogurt namísto šlehačky.
První recept, který jsem z tohoto webu vyzkoušel. Výdlek překvapil příjemně nejen mě, ale i každého kdo ochutnal.
skvely nema to chybu davam 1
Dělala jsem z vaničkového tvarohu, šlehačku jsem jako nevěřící Tomáš nejdřív ušlehala s půlkou ztužovače, pak opatrně zašlehala tvaroh a ještě zkombinovala z receptu na pribináček II. půlku zakysané smetany, proto jsem ještě pak přidala cukr. Vynikající, výborné, chuť to mělo opravdu jako pribináček, lehoučké, fakt to nemá chybu. Dík za recept a dávám 1.
Výborný, dělala jsem ze dvou tvarohů a jedné šlehačky, místo té druhé jsem tam zašlehala teplou čokoládu a nemělo to chybu. Dávám 1, nic jinýho ani dát nejde.
Jo a dávám 1 a ještě jsem šlehačku šlehala s vanilkovým cukrem. Jana
Já jsem ho dělala z vaničkového tvarohu a šlehačku jsem ušlehala zvlášť a pak lehce stěrkou vmíchala do tvarohu. Nahoru jsme si dávali čokoládovou polevu a přiznávám se, že v pátek z 1 dávky, v sobotu ze 2 dávek a včera opět z jedné dávky. A to jsme doma tři. Výborné. Jana
dokonalé!
Výborné, rychlé, dávám 1 :o)
Taková prkotinka a jak to šmakuje!...:-))))rychle hotové, prokládala jsem piškoty a kompotovanými mandarinkami, navrch posypala strouhanou čokoládou.Dávám za jedna..:-)
Raději ve vaničce, klasika dělá trochu hrudky.
Porad´te jaký tvaroh?Ve vaničce,anebo klasika?
naprosto skvělý, moc díky za recept !!!
Poznámka k tvarohu:-) Nejak ste pozabudli, že ten tuk je v tej šľahačke, takže vitamíny rozpustné v tuku (A, D, E), sa v pohode detičkám vstrebajú aj pri pridaní netučného tvarohu.Jasné, ani tučný tvaroh detičkám neuškodí, len som chcela uviesť veci na pravú mieru, keď tu sú ohlasy ohladne výživy detí:-)Všeobecne, k vstrebaniu týchto vitamínov aj u dospelákov stačí minimálne množstvo tuku, ktoré sa nájde aj v strave tzv. odtučnenej:-) Pre info:-)Inak Pribináčika si pridávam do obľúbených:-) Mám malého synáčika:-)
Já jsem slyšela že žloutky nehrají žádnou roli pokud jde o salmonelu!!uškodit můžou pouze bílky..
Děkuji za recept, jen musím dělat z dvojnásobné dávky, mým mlsounům moc chutná. Dávám 1*.
myslíte, že bych touto směsí mohla naplnit knedlíky nebo znáte lepší tvarohovou náplň?
A ještě jednu poznámku k poznámce: NEtučný tvaroh tedy ani při obezitě a nutné dietě - v tom případě je rozhodně lepší omezit cukr.
Poznámka k poznámce - zvláště malým dětem NEtučný tvaroh rozhodně NE. Dětem se vytváří mozková a nervová spojení a proto potřebují asi do 3 let dost tuku, hlavně živočišného, rozhodně tedy ne margaríny.
Když jsem před 30 lety dělala pribináčka svým klukům,přidávavla jsem do tvarohu puding,popřípadě nějaké ovoce.
Místo šlehačky jsem dala zakysanou smetanu, tuto hmotu jsem dala na piškůtky, nechala uležet a je to strašně dobré :o) Dávám za 1 !!!
tak jsme to vyzkošeli, za asistence synka, jé jak ten byl důležitej :-) ozdobili jsme to piškotama a mandarinkama z kompotu a chutnalo nám
Všechny vás zdravím, tenhle tvaroh je fakt vynikající, zkuste místo šlehačky použít zakysanou smetanu, do misky dát pár piškotů, nějaké ovoce a po rozležení odolá málokterý "masožravec"
Sandro, pokud se v použitém žloutku vyskytuje salmonela (a věřte, že občas tam je) a přes noc se to nechá v chladničce uležet, uvidíte, že do 8-mi hodin po konzumaci budete mít hodně napilno. Pro dítě je to dost nebezpečné. Každých 20 minut se počet bakterií téměř zdvojnásobí a to i při teplotě 10°C, která je v lednici běžně. Pro uležení raději bez žloutků, smetana pro chuť stačí
tak tohle musím zkusit, vypadá to opravdu jednoduše, tak jsem zvědavá co tomu řekne náš cvrček :-)
Mílo,máš pravdu . Tvaroh se žloutkem ,vanil.cukrem a rozinkami mi žerou mé odrostlé děti přímo z pod rukou, když peču frgále. A to není ani šlehaný.
... a zkousel nekdo uslehat se zloutkem, vanilkovym cukrem a pak pridat rozinky? To je pochutnanicko ...
Souhlasím s Wendy. Dětem do tří let se ani nemají podávat odtučněné či light potraviny.
pokud večer ušleháte a necháte přes noc odpočinout v lednici,krásně se rozleží a ráno bude vypadat jako kupovaný pribiňák
Poznámka k poznámce k malé poznámce: také se přikláním k TUČNÉMU tvarohu, dětem rozhodně neuškodí!!! Nejedená se o vepřový bůček, ale o mléčný tuk! Pouze u obezních dětí a obezity obecně je vhodné omezovat veškeré tuky. Pamatujme, že některé vitamíny (A,D E,K) se bez tuků v organismu nejsou schopny vstřebat.
Výborný je to ňamka malá to už ocenila je to za 1
já když dělám tenhle tvaroh, tak ho nesladím moučkovým cukrem, ale vanilkovým..krásně to pak voní
Tak tohle dělám běžně taky, je to tak jednoduché, že by mě nenapadlo to sem napsat.Teď v létě zašlehám ručním šlehačem jakékoliv ovoce, zůstanou tam kousky a je to vynikající.dělám raději více a část šoupnu v kelímkách do mražáku jako dobrou zmrzku.
Pro děti je to dobrůtka.... dávám 1
Dneska sem ho dělala.Nevěděla sem jaky tam mám dát tvaroh.Dala sem ten v misce.Bylo to vynikající.Dávam za 1
Nám dělala maminka Termix-to se tehdy prodávalo,nevím,jestli i teď...ale byl to 1vanilkový puding+0,4 l mléka(aby byl hustší)-uvařit a nechat schladnout.Pak vyšlehat se 3 asi polotučnými tvarohy a cukrem dle chuti.A bylo to skvělé třeba s ovocem.
V každom prípade je to dobrota... dávam 1.
Poznámka k malé poznámce: zvláště dětem NEtučný tvaroh, bohatě stačí ta šlehačka. Tuky ano, ale rostlinné a kvalitní (hlavně k zelenině), jak již bylo mnohokrát psáno jinde
malá poznámka: dětem tvaroh určitě TUČNÝ - nikoli nízkotučné výrobky.... nízkotučné výrobky jedině v případě obezity a nutnosti dodržovat redukční dietu!!!!!
Když děti byly malé, dělala jsem často, ale místo šlehačky jsem s tvarohem našlehala uvařený a částečně prochladlý puding. Bylo to moc dobré a asi i dietnější.
opravdu nejde oznamkovat,ale diky za bajecny napad.Ziju v cizine,kde je maly vyber jogurtu a ruznych tvarohovych dezertu,tak to muzu vyuzit a "vyrabet" sama doma.Kluky mam dva 5let a 6mesicu a ja sama rada takove namky......Kdyby nekdo vedel i jine figly,klidne pisnete na mail reny2@seznam.cz diky moc :-))
diky za tip
Nedaří se mi tenhle recept oznámkovat. Ale určitě by to byla 1! Děkuji
To vypada velice dobre, to zkusim!Nase 14mes. princezna vsechny ty pribinacky, lipanky, jurasky ap. uplne zboznuje. Tak a kdyz pisete, jak je to dobry, tak se do toho dam a vysledek napisu!
Ještě jsem zapoměla napsat, že je možné také přidat strouhanou čokoládu a je stračatela.
Já takto upravený tvaroh dávám na upečené piškotové těsto, které jsem potřela marmeládou, pak pokladu ovocem a zaleju buď čokoládou nebo želatinou. Nebo bez. Je to velice jedlé a děti to milují.
Výborné s hořkým kakaem. A to už jsem docela velká holka ....
Naše 16ti měsíční Kačka snědla 180g (3 pribiňáky) na posezení, až se jí dělali boule za ušima-odfoukla a usnula.Uvidím, jak to ohodnotí starší dcera až přijde ze školky,ale už teď vím,že to budu dělat docela často -je výborný.Díky - samotnou by mě to nenapadlo :-)
vyzkousela jsem tento recept me chutnal ale dcera dava prednost kupovanemu...
Takto jsem připravovala pribináčky chlapcům, když byli malí. V osmdesátých letech byly k dostání pouze dvakrát v týdnu....