Máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme zbytek surovin a nakonec jemně vmícháme sníh. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C.
Beránka jsem dělala poprvé, moc se povedl. Na rady z komentářů jsem přidala šťávu z půlky citronu, trochu citrónové kůry a druhou půlku čokolády rozlámané na kousky. Je moc dobrý, doporučuji vyzkoušet.
Kefka
|23. 4. 2011 15:49
A jak dlouho se peče??
Iveta Odvárková
|13. 4. 2009 20:52
Letos jsem pekla tohoto beránka a povedl se. K ingrediencím uváděným autorkou jsem přidala jen šťávu z půlky citrónu. Díky za recept, určitě ho někdy zopakuju.
Táňa K.
|13. 4. 2009 11:43
Beránek z tohoto těsta je strašně dobrý. Čokolády jsem použila víc, 50 g jsem rozpustila do těsta a 50 g nasekala na kousky. K tomu jsem přidala ještě rozinky v rumu, strouhanou kůru a šťávu z půlky citrónu a kandovanou pomerančovou kůru. A to tedy nemá chybu. Jen těsta bylo na jednoho beránka docela dost, tak jsem ze zbytku upekla ještě srnčí hřbet. Doporučuji k vyzkoušení a děkuji za recept.
Lucie Hrabcová
|14. 4. 2006 09:21
Beránek se už peče v troubě-ale místo 50g strouhané čoko jsem tam nasekala celou tabulku čokolády s oříškama-tak jsem na to zvědavá.A samozřejmě rozinky v rumu Díky za recept
jiřinečka
|11. 4. 2006 00:27
je to dobrotka už dříve jsem dělala presidentskou bábovku ale recept jsem si dala do postele a teď jsem na něj nemohla a tak mě tento zachránil veliká mňamka nebojte se to vyzkoušet
Pavel Kočiš
|28. 3. 2006 10:13
Pošle te mi něco o receptu beránka čokoládovýha tak nákej recept by sem prosil
Monika T.
|24. 3. 2005 18:46
Možná, že by se mi beránek i povedl, ale po 20 minutách pečení vypadl proud, který "naskočil" až po 90 minutách.
František
|11. 3. 2005 14:24
Ana kolik stupnů v elektrycké troubě musím nastavit.Děkuji za odpověd