• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Prezidentské maso
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentské maso

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 68
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentské maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vepřová kýta
    • hořčice plnotučná
    • cibule
    • 150
      g šunkový salám
    • 2
      vejce
    • 150
      g cihla
    • sůl
    • pepř mletý
    • rostlinný olej (poměry jsou na velký pekáč)

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu oleje a celé dno pokryjeme masem tak, aby opečená strana byla nahoru a plátky byly naskládány jeden těsně vedle druhého bez mezer. Potřeme hořčičí a poklademe šunkovým salámem.
2
Na salám dáme na kolečka nakrájenou cibuli, opět jedno kolečko vedle druhého. Sýr nastrouháme a smícháme s dvěma vejci. Hmotu nalijeme na vrstvu cibule. Pečeme v horké troubě zhruba půl hodiny pod pokličkou nebo alobalem a pak dopékáme zhruba pět minut otevřené.
3
Jako příloha jsou dobré brambory, hranolky a zeleninový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prezidentské řízky na bramborách

Prezidentské řízky na bramborách

Skvělá marináda na maso

Skvělá marináda na maso

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jampi
    Jampi | 26. 1. 2013 17:39

    Dobré, ale očekávání bylo větší než výsledek :O

  • Tamara Mikolajková | 15. 2. 2010 08:50

    No řeknu vám, byla to BAŠTA!!! A protože jsem neveřila, že maso bude opravdu za půlhodiny hotové, dala jsem to do trouby moc brzo a potom jsme jen čichali a netrpělivě čekali, až bude 12:00. Moc dobré, až k nám přijde návštěva, udělám to jako slavnostní jídlo. Dávám za 1!

  • Ludvík Mašek | 9. 7. 2008 22:25

    Recept jsme vyzkoušeli a je opravdu dobrý. Vřele doporučuji.

  • KatkaR | 9. 5. 2007 11:37

    Zrovna to vařím, už potřetí :-) je to mňamka

  • Václav Říha | 11. 2. 2007 13:34

    Super!!! Akorát jako přílohu jsme použili španělský hrách (cibulka+klobása na kostičky+hrášek-vše osmažit) Doporučujeme.Díky za recept...

  • Lidka Kábrtová | 5. 5. 2006 08:38

    Jsem ráda, že chutnalo. U nás je tohle jídlo velmi oblíbené, olej se do pekáče už skoro nemusí dávat, maso pustí krásně šťávu a je křehoučké.

  • renča | 4. 5. 2006 21:04

    Tento recept sem vyzkoušela a měl úspěch. Určitě ho budu opakovat.

  • Lidka Kábrtová | 6. 3. 2006 12:08

    Děkuji za opravu, jen ještě prosím doplnit u 3/4 ty kilogramy....moc děkuji :-).

  • Kuchařka on-line | 6. 3. 2006 10:43

    Opraveno.

  • Lidka Kábrtová | 5. 3. 2006 13:15

    Dobrý den, prosím o úpravu receptu. Prosím o změnu názvu na Prezidentské maso, protože řízek přece jen znamená trošku jiný výrobek. V receptu prosím doplnit: 3/4 kg vepřové kýty nebo krkovice. V receptu dále prosím doplnit: pečeme půl hodiny pod pokličkou nebo alobalem a pak ... Děkuji

  • Lidka Kábrtová | 29. 1. 2006 13:10

    Děkuji za pochvalu, tohle jídlo patří u nás k favoritům. Dokonce si ho žádá náš kamarád afričan, který jinak vepřové vůbec nejí.

  • Anonym | 18. 1. 2006 11:48

    velmi dobré , doporučuji všem, opravdu to uvařte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cihla Hořčice plnotučná Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Šunkový salám Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Super koblížky

Super koblížky

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

43
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
29
Fežoáda
Fežoáda
25
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Preclíky
Preclíky
Prejt
Prejt
prejt
prejt
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
Prezidentský guláš II.
Prezidentský guláš II.
  • Recepty.cz
  • Prezidentské maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact