• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Přepuštěné máslo ghí
Napište svůj komentář k receptu

Přepuštěné máslo ghí

autor: kristinahamplova
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 32
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přepuštěné máslo ghí se používá tradičně v jihoasijské kuchyni, snadno si jej ale můžete připravit i u vás doma. Má krásně medovou barvu a jemně chutná po oříšcích. Je ideální na smažení nebo pečení a není potřeba jej uchovávat v ledničce.

Suroviny

1 porce
    • 1
      kg máslo

Postup přípravy receptu

1
Nastavte si sporák na nižší střední teplotu. V hrnci nechte rozpustit kostky másla.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Jakmile se máslo kompletně rozpustí, teplotu stáhněte na stupeň 2, takto máslo nechte hodinu, pouze občas promíchejte. V této fázi může sbírat pěnu do samostatné misky nebo ji můžete nechat klesnout ke dnu, dodá tak ghí oříškovou vůni.
3
Téměř hotové máslo ztratí svojí zakalenost a začne být vidět dno hrnce. V této fázi může teplotu mírně zvýšit, maximálně ale o jeden stupeň.
4
Jakmile se začnou u dna usazovat hnědé kousíčky a máslo je čiré a v klidu, ghí je hotové. Teď už ho stačí jenom přelít přecedit přes jemný cedník (ne plastový) vystlaný několika vrstvami gázy. Pokud je potřeba, přecezení můžete několikrát zopakovat.

RADA: Jak prodloužit trvanlivost potravin?

5
Hotové ghí má barvu tekutého medu, průzračné a voní po oříškách.
6
Po vychladnutí ghí ztuhne a bude připomínat zcukernatělý med. Není potřeba uchovávat v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Karí z karamelizovaného pórku a…

Ryba se špenátem a máslem

Ryba se špenátem a máslem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Zdravé pečení a mlsání Omáčky & guláše Zavařování & nakládání Vegetariánské a zdravé
Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Bez lepku Indie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

125 minut
Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

10 minut
Polévka z pečené zeleniny

Polévka z pečené zeleniny

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

45 minut
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

15 minut
Zeleninový salát s klíčky

Zeleninový salát s klíčky

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Kachní prsa s nudlovým salátem

Kachní prsa s nudlovým salátem

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

110
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
61
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)
Cuketové placičky s…

Zajímavé články

Co jíst, když vám chybí vitamin D? Tyto potraviny vám pomohou!
Co jíst, když vám chybí vitamin D? Tyto potraviny…
Chilli: Pořádně ostrá ingredience, která umí rozpálit, ale i zabíjet
Chilli: Pořádně ostrá ingredience, která umí…
Ceremoniální kakao: Proč je to takový hit a v čem je lepší než to obyčejné?
Ceremoniální kakao: Proč je to takový hit a v čem…
Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
11 potravin, které vypadají jako části těla, kterým prospívají
11 potravin, které vypadají jako části těla,…
AHA.cz Poslední foto nemocné Kate: Lidé nevěří vlastním očím!

Poslední foto nemocné Kate: Lidé nevěří vlastním očím!

Mimibazar Letní tábor bez obav: Jak vybrat ten nejlepší pro vaše dítě

Letní tábor bez obav: Jak vybrat ten nejlepší pro vaše dítě

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Co prozradí akné na vašem obličeji? Problémy se zažíváním, alergie i hormonální změny

Co prozradí akné na vašem obličeji? Problémy se zažíváním, alergie i hormonální změny

Ženy.cz 15 žen, které změnily svět. Ukázaly nohy, tetování a ovládly mužská povolání

15 žen, které změnily svět. Ukázaly nohy, tetování a ovládly mužská povolání

Blesk.cz Proměny Lucie Borhyové: Ze svahu na červený koberec!

Proměny Lucie Borhyové: Ze svahu na červený koberec!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Nejlepší tanečníci podle zvěrokruhu: Býci milují klasický tanec, Lvům sedí latina

Nejlepší tanečníci podle zvěrokruhu: Býci milují klasický tanec, Lvům sedí latina

Další doporučené recepty:

Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
Přesňáky s mákem
Přesňáky s mákem
Přesnídávka s jablky a meruňkami
Přesnídávka s jablky a meruňkami
Přesnídávka s ovocem a cuketou
Přesnídávka s ovocem a cuketou
  • Recepty.cz
  • Přepuštěné máslo ghí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact