• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomerančové osvěžení
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančové osvěžení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančové osvěžení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pomeranč vybereme velké kusy ovoce
    • 1
      kg cukr krystal
    • 5
      lžička kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Pomeranče řádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na menší kousky.
2
Dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme do změknutí.
3
Poté rozmixujeme, přidáme cukr a kyselinu citronovou, a směs dolejeme vodou tak, abychom měli celkové množství 10 litrů.
4
Necháme v chladu uležet 24 hodin a pak přes jemné sítko přecedíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Tvarohové osvěžení

Tvarohové osvěžení

Citronové / pomerančové poháry

Citronové / pomerančové poháry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • formule99 | 21. 3. 2011 13:58

    Dělávala moje mamka za dob totality a byl fakt moc dobrý.

  • mia | 7. 2. 2007 15:25

    je dobré,nechat citrusové plody vykoupat i s kůrou,která nás děsí svým chemickým tajemstvím a vymáčet ve vřelé vodě

  • Jana V. | 7. 2. 2007 01:39

    Jitko,myslím si totéž.Jinak na chuti chemické látky nepoznáte,ale když si uvědomíte,co pijete..

  • Jitka | 5. 2. 2007 10:37

    Není kůra pomerančů zdraví škodlivá? V Receptáři jednou říkali, že citrusové plody stačí pořádně umýt, ale můj kolega je chemik a ten říkal, že to nestačí. Kůra je prý napuštěná a omytí nepomůže.

  • Ivana Nedbalková | 4. 2. 2007 19:21

    Tento džus dělám již řadu let a je to opravdu dobré pitíčko,takže Evi vyzkoušej a uvidíš, že je to k pití.

  • mia | 4. 2. 2007 18:29

    to je klasický domácí džus.jeden čas jsem jej vařila neustále.takže mám odzkoušeno, že je dobré přidat i citron i s kůrou a mrkev,po rozmixování jsem to naředila a cedila přes látku.a vodu jsem dávala převařenou,celkou horkou směs do láhví.ty se potom zatáhly a džus vydržel déle.

  • Simča Sládková | 3. 2. 2007 10:55

    Já bych řekla, že je to takový přichucený pomerančový džus, ne?

  • Anonym | 2. 2. 2007 14:04

    Evo, skoro určitě k pití, když je toho 10 litrů:-)))

  • Eva | 2. 2. 2007 13:06

    Bude to pak, prosím, k pití nebo k jídlu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Džusy a mošty
Nápoje Džusy Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kyselina citronová Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Koka dort

Koka dort

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
18
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Andrea Verešová v bikinách: Ukázala svoje kokosy!

Andrea Verešová v bikinách: Ukázala svoje kokosy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Pomerančové osvěžení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact