• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

autor: Kubajs83
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 1
      kg uzené kosti
    • 4
      l voda
    • 10
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1,50
      dl ocet
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžíce olej
    • 500
      g fazole ve slaném nálevu
    • 3
      lžička sůl
    • 500
      ml mléko nízkotučné
    • 2
      ks česnek stroužky né hlavy :D

Postup přípravy receptu

1
Uzené kosti zalijeme 2 litry studené vody, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, lžičku soli a necháme vařit, až bude maso krásně odpadat.
2
Do většího hrnce (5 l) dáme 4 lžíce oleje, na kterém dozlatova orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme 3 lžíce hladké mouky, krátce zarestujeme a zalijeme 2 litry studené vody. Rozmíchame metličkou a pomalu přivedeme k varu. Povaříme 10 minut na mírném ohni, přidáme zcezené fazole, česnek, ocet a hotový zcezený uzený vývar.
3
Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Vlijeme mléko, cukr a podle chuti osolíme, opepříme. Každý si může docukrovat i dokyselit podle své chuti, já osobně dávám přednost silnějším chutím. Celou polévku ještě přivedeme k varu, 5 minut provaříme a můžeme servírovat, nejlépe s chlebem. Celý recept je trošku pracnější, nicméně stojí za to. Ať vám chutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Placičky z bílých fazolí

Placičky z bílých fazolí

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z fazolí a hub s topinkami

Polévka z fazolí a hub s topinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kubajs83 | 23. 10. 2015 16:00

    Ano to vim ze je tuk nositelem chuti, a taky vim ze se v nem rozkladaji vitaminy a jine dulezite latky. Mleko volim proto, protoze si myslim ze je tam uz dost tuku, jelikoz je tam tuk v zakladu a taky v uzenem vyvaru.

  • Tereza | 23. 10. 2015 08:26

    A proč ty hrůzy tady vůbec čtete? Jestli se tak dlouho živíte vařením, tak byste měl vědět, že tuk je nositelem chuti a jestli nahrazujete smetanu mlékem, tak debaty s vámi nejsou o ničem a jen jsem chodíte vířit vlny.

  • Jakub | 12. 10. 2015 17:47

    Mila pani, rajska polevka je rajska polevka, silna po chuti rajcat, dochucena octem a cukrem (citronem, medem, take doporucuju vyzkouset do ni rozmixovat listky cerstve bazalky, mnoztvi se nemusite vubec bat), ale cesnek, to uz je trosku gastro po*no. Obrazek se priznam ze je zkopirovany z internetu, chtel jsem tady napsat taky alespon jeden recept, kdyz tady musim cist ty hruzy. A proto jsem ho tady napsal z hlavy, tak jak si ho pamatuju z prace. Varenim se zivim uz pres 16 let, snazim se doma varit trochu jinak nez v praci, proto to mleko misto smetany. Nicmene ve vsi slusnosti,jsem si naprosto jisty ze cesnek do me polevky patri rozhodne vice nez do vasi, uz jen proto ze tam jsou dva strouzky na zhruba 4l polevky?

  • Zdena | 16. 9. 2015 07:43

    Jak můžete zkritizovat česnek v rajské polévce, když ho sám použijete do polévky kde je také cukr, ocet, bobkový list, nové koření? Já bych třeba nízkotučné mléko do polévky nikdy nedala a nemám nic proti vašemu stravovaní. Foto u receptu ani neodpovídá skutečnosti, protože je zkopírované ze stránek ZdravaVarecka.cz , Fazolová bílá polévka a tam na rozdíl od nízkotučného mléka použily smetanu a uzené maso není uzené maso nýbrž slanina, takže to považuji jako podvod na uživatele.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr Fazole ve slaném nálevu Hladká mouka Mléko nízkotučné Nové koření Ocet Olej Pepř celý Sůl Uzené kosti Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Pizza na plech

Pizza na plech

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
30
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
18
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Polévka s uzenými žebry a kroupami
Polévka s uzenými žebry a kroupami
Polévka se sójovým masem
Polévka se sójovým masem
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu -…
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
  • Recepty.cz
  • Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact