Z uvedených ingrediencí na knedlíčky umícháme vidličkou středně tuhou hmotu, ochutíme dle potřeby, necháme 10 minut před tvořením knedlíčků(nočků) odpočinout.
2
Uvaříme si klasický vývar z libovolného druhu masa nebo jen většího množství zeleniny, ve kterém krátce povaříme nočky, které do polévky ukrajujeme mokrou lžičkou nebo mokrou rukou uděláme z játrové hmoty kuličky. Po vhození vyplavou téměř okamžitě, pak stačí necelá minuta na provaření. Polévku podáváme ihned, dozdobíme petrželkou nebo pažitkou.
Jedna moje bývala kolegině je vařila, nevím jak ten recept přesně byl. Její dcera nejedla klasické játrové knedlíčky, ale tyhle ji problémy nedělaly. Někdy dříve jsem je dělala a nebyly zas až tak špatné. Je to určitě dobré pro ty co játrové knedlíčky nechtějí jíst.
Anna Černíková
|22. 10. 2012 14:34
Vážený Martine, máte pravdu, že nahradit játra paštikou tak, aby byly chuťově alespoň srovnatelné nelze, ale za našich dávných let byla játra nedostatkovým zbožím a tohle byla přijatelná náhražka a dělal jí kde kdo v mém okolí, ikdyž se s pravými játrovými knedlíčky nedaly srovnávat a také se musely víc než hodně dochucovat kořením a česnekem. Já už bych je taky nevařila, když mám čerstvá játra k dispozici prakticky denně, možná z nostalgie.
Martin
|27. 5. 2012 16:10
Zdravim autora,
rika se: Proti gustu zadny disputat... no ale nahradit jatra pastikou, je podle meho gusta dost prasarna. Prominte za ten vyraz.
Udelal jsem jatrove knedlicky podle tohoto receptu s pastikou, ale nee, neda se to jist
Ale je to ciste muj nazor.
Pozn.: Nejsem kuchar profesional, ale take nejsem zadny zacatecnik.
Dival jsem se i na nektere dalsi Vase recepty, vypadaji dobre a rad nejaky vyzkousim. K vuli jednomu nezavrhnu ostatni.