• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pohřební guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pohřební guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohřební guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg maso hovězí, vepřové, drůbeží
    • 200
      g vepřová játra můžou být i hovězí
    • 0,50
      kg cibule
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce majoránka
    • 10
      lžíce mletá paprika
    • 2
      ks červené feferonky sušené
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      špetka knorr aromat
    • 2
      lžíce instantní jíška tmavá
    • 1
      dl olivový olej na smažení
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové "chlapské jídlo".
2
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu, cibule získá sladkou chuť!
3
Na osmaženou cibuli vložíme maso nakrájené na kostky - můžete smíchat vepřové a hovězí nebo jakékoliv drůbeží. Pokud smícháte drůbeží s hovězím či vepřovým, počítejte s tím, že se maso rozpadne (což ale nijak nevadí chuti).
4
Maso necháme zatáhnout a zalejeme kašičkou připravenou z kečupu, hořčice a sojovky. Promícháme, okořeníme hromadou papriky (pozor! paprika se nesmí smažit, aby nezhořkla), majoránkou a feferonkami (2 ks - hodně ostrý, 1 ks málo ostrý, můžete i vynechat).
5
Podlejeme vodou, dusíme, až maso změkne. Játra necháme zmrazit a nastrouháme na hrubém struhadle, jakmile je maso měkké přidáme ke guláši a povaříme cca 10 minut - guláš získá jednak "divokou" chuť, podobnou zvěřině, jednak se zahustí.
6
Pokud se vám zdá málo pikantní, dodělejte si zálivku kečup+hořčice+sojovka. Dohustíme jíškou na oblíbenou hustotu (my děláme hodně řídký), příp. dosolíme Knorr Aromatem.
7
Na talíři ozdobíme tenounkými kolečky cibule a cibuli dejte ještě do mističky zvlášť, ať si každý může "nandat".
8
Ideální příloha: čerstvý chleba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal vaňhara | 3. 3. 2009 14:04

    Guláš mě nadchnul, taky mě dostala ta paprika, proto jsem při osmé lžíci přestal:). Po množství gulášů "na jedno brdo" konečně jeden skvělý nejen chutí, ale i názvem. Dokonce chutnal i sousedovi a to je frňůs!!!

  • Anonym | 8. 1. 2008 14:45

    tak tohle je opravdu pohřební guláš!!!:-) přesně, jak se vyjádřili ostatní 10 lžic! papriky mleté na půl kilo masa a tolik jiných ingrediencí!zbytečně přeplácané. a název pokrmů zbytečně morbidní.

  • Marsi | 7. 1. 2008 19:19

    Jo tak uz mi to jako blondyne doslo...nejprve to snim a pak mne pohrbi,pac mne z toho klepne...:-) no proti gustu zadny disputat,ale to asi zabije ta paprika,ne? Take majoranka uprostred vareni ztrati chut i vuni a prevalit to kecupem,neodsuzuji,ale tohle urcite nevyzkousim.

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:50

    Ja som myslela, že som Helenka sama, ale vidím, že nie. Keď som to prečítala, až ma zamrazilo. Prečo tan názov, veď pokrm môže byť dobrý.

  • Hela - | 7. 1. 2008 09:57

    Název pokrmu mě natolik opuzuje, že bych to nemohla uvařit, natož pozřít.

  • Marie H. | 7. 1. 2008 09:13

    Autor píše - hromadou papriky - tak to asi tak má být, ale pro nás by byl tento guláš nepoživatelný.Deset lžic jsou odhadem tak tři sáčky !

  • Šárka Tkáčová | 7. 1. 2008 08:23

    Zdá se mi 10 lžic sladké papriky dost hodně na 70 dg masa. Tak nevím....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Cibule Hořčice plnotučná Instantní jíška Kečup - jemný Knorr Aromat Majoránka Maso Mletá paprika Olivový olej Sojová omáčka Vepřová játra Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Krůta po americku

Krůta po americku

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

32
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v…
25
Žemlovka s tvarohem a jablky
Žemlovka s tvarohem a…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Velké odhalení kalendáře Pirelli v Praze: Herzigová utekla za Maxovou!

Velké odhalení kalendáře Pirelli v Praze: Herzigová utekla za Maxovou!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

  • Recepty.cz
  • Pohřební guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact