**Těsto:** mouku promícháme s cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme nebo vmačkáme do kulaté formy (26 cm), kterou jsme si vymazali a vysypali moukou, kraje těsta vytáhneme i do boků.
2
**Náplň:** žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme tvaroh, vymícháme dohladka a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků, který z lehka vmícháme do tvarohového krému. Náplň pak rovnoměrně rozetřeme na syrový korpus.
3
**Dohotovení:** hrušky(jablka) oloupeme, odstraníme jádřince a vějířovitě nakrojíme půlky nebo čtvrtky hrušek(dle velikosti), které pokapeme citronovou šťávou. Vějířky naskládáme na tvarohovou směs a každý posypeme částí skořicového cukru. Takto připravený koláč dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova, během pečení se nafoukne a při chladnutí se zase trochu sníží. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
4
Do těsta i do tvarohové směsi můžeme přidat trochu nastrouhané citronové kůry.
Také musím koláč moc pochválit a když už můj muž bere další kousek z talíře a není to zrovna řízek,je to až neuvěřitelné.
Beranová
|27. 11. 2011 17:48
Fantazie :-* ! Pekla jsem koláč pro návštěvu, pekla jsem z jablek, na koláč se mi vešlo osm půlek a tak jsme každý měl kousek s celou půlkou. Pro děti to byla docela velká porce, ale stejně nezbylo nic.
meduňka
|25. 10. 2011 16:17
výborný koláč a také vypadá pěkně
Jitka
|30. 9. 2011 13:06
Pekla jsem ho navečer a hned jsme i ochutnávali, je výborný. Dneska je těsto už navlhlé, to chutná manželovi víc, já mám zase radši čerstvé a křupavé. Brzy zopakuji.