• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněný perník
Napište svůj komentář k receptu

Plněný perník

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • švestková povidla
    • zavařenina
    • ořechy
    • hnědý rum
    • fíky sekané
  • Na potření
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné vyválíme plát, dáme na vymazaný plech a potřeme povidlovou náplní. Přikryjeme druhým plátem, potřeme vejcem a pečeme ve středně teplé troubě.
2
Po vychladnutí krájíme na čtverečky, které můžeme ještě pokapat čokoládovou nebo rumovou polevou a zdobit ořechem. Na náplň promícháme povidla se zavařeninou, přidáme podle chuti rum, sekané ořechy a sekané fíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný perník od babičky

Plněný perník od babičky

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 29. 11. 2011 09:49

    Já ten recept sice neznám, ale vzhledem k tomu, že by do těsta mělo přijít 200 g cukru, tak si nemyslím, že zrovna med v receptu chybí.Možná bych jím nahradila část cukru.Spíš bych se bála, jestli 2 vejce spojí tolik sypkých přísad...nevím, nezkoušela jsem.

  • anezkat | 29. 11. 2011 00:55

    Mám dojem, že tento recept není úplný, že v něm chybí nějaké ingredience, med určitě. Moc prosím, kdo má tento recept, zda by ho mohl doplnit. Chci ho upéct na vánoce.Moc děkuji.

  • Marcela Burešová | 29. 11. 2006 11:55

    Hmmm. Děláme tento recept jako paní Ivona. Vypadá to moc hezky a mezi ostatním cukrovím zajímavě.

  • Ivona | 2. 11. 2006 10:59

    Tento perník peču již mnoho let a vždy má obrovský úspěch. Já nedělám pláty, ale těsto si rozdělím na 4 díly, ze kterých udělám váleček a ten pak vyválím jako na závin. Délka tak na plech a šířka tak 6 cm. Na vyválené dám náplň na daší strany přitisknu k sobě.Tudíž na plech se mi vejdou 4 " záviny" vedla sebe, potřu vajíčkem a peču. Vychladné krájím na malé chlebíčky, tak jako závin, ale v menším. Do vánočního cukroví i pěkný tvar.

  • Jana Tomčíková | 7. 10. 2006 14:58

    Ivano, mám velký plech se zvýšeným okrajem o vnějších rozměrech 32x41,5 cm a v tom jsem perník pekla,snad je to tak správně.Jenom jsem nedávala fíky, nemáme je moc rádi.

  • Ivana Kašparovská | 4. 10. 2006 10:28

    Ráda bych o víkendu tento perník vyzkoušela. Množství je na větší a nebo menší plech? Děkuji za odpověď.

  • Jana Tomčíková | 20. 8. 2006 13:28

    Vidím, že paní Zdena má s tímto perníkem stejné úmysly jako já, taky ho míním připravit o Vánocích.Politý čokoládou, posypaný nasekanými vlašskými ořechy a nakrájený na malé kousíčky se bude na stole skvěle vyjímat.

  • Zdena z JM | 17. 8. 2006 07:59

    Pekla jsem už podruhé.Tentokrát jsem nakrájela na malé kostky,celé jsem je polila čokoládou a ozdobila mandlí.Bylo to moc dobré a hezké.Bude to výborné vánoční cukroví.

  • Zdena z JM | 9. 3. 2006 06:28

    Konečně jsem vyzkoušela tento recept a dávám velkou 1.Na náplň jsem použile jen povidla (400 g)bez marmelády.Přidala jsem datle od vánoc, hrst nasekaných ořechů a rum. Chutnal celé rodině i návštěvě.

  • Sylva | 7. 3. 2006 10:54

    V neděli jsem udělala těsto a včera upekla. Provoněla jsem celý byt. Jen příště udělám větší dávku těsta a do náplně dám jen povidla.

  • emča | 5. 3. 2006 12:03

    Jano, to je divné, mě se zdál dost vysoký, nápln je taková podle toho co se do ní dá, je jasné, že fíky lezou do zubu a někdo je nemusí, dávejte tam ingredience, které máte rádi, švestková povidla do zubů určitě nelezou, dávám domácí a ty jsou vynikající

  • Jana Povolná | 5. 3. 2006 00:55

    tak jsem to vyzkoušela (dokonce jsem vydržela i čekat),ale výsledek nás moc nenadchnul....přestože jsem dala cukru jen 100g ,bylo to neuvěřitelně sladké.....perník je slabý a náplň leze do zubů....manžel brblal a já přemýšlím,jestli jsem přeci jen někde neudělala chybu....... :-(

  • Jana Povolná | 3. 3. 2006 12:32

    jak moc důležité je to odpočinutí těsta?Strašně nerada čekám a co by se stalo,kdybych těsto nenechala odpočinout vůbec ,nebo jen 5-6 hodin?

  • Aja | 1. 3. 2006 12:19

    Zdeno z VM, vydrží mi klidně i týden neoschlý, nechávám ho rozkrájený na plechu, přikryju alobalem a před podáváním jen odebírám jednotlivé porce

  • Jana Tomčíková | 1. 3. 2006 09:07

    Perník byl výborný hned,není třeba nechat uležet. Je ale pravda že každý další den se mi zdál ještě lepší.Pekla jsem ho v neděli a dnes(ve středu)děti snědly poslední kousky a nebyl vůbec oschlý ani ztvrdlý.

  • Zdena z JM | 1. 3. 2006 06:20

    Ví někdo,jak dlouho vydrží tento perník aniž by ztvrdnul nebo oschnul?Je dobrý hned a nebo je potřeba,aby se naležel?

  • Aja | 28. 2. 2006 11:15

    Také nedeávám moc vysokou vrstvu náplně a přidávám všechno co mám doma - mandle, ořechy, sušené ovoce je vynikající. Když se dá do náplně ke švestkovým povidlům jen několik lžic rybízové zavařeniny pokantní, tak je sladký tak akorát, výborný recept, zavoní celý byt, děti se po něm mohou utlouct

  • Jana Tomčíková | 28. 2. 2006 08:06

    Zapomněla jsem uvést, že vynikající jsou v té náplni ty sekané ořechy, dala jsem asi 100 g.

  • Jana Tomčíková | 28. 2. 2006 08:05

    Perník byl chuťově vynikající!Dávám za jedna.Jenom bych nedávala velkou vrstvu náplně, já jsem dala zbytečně moc(náplň jsem míchala v poměru 1:1,povidla-3/4 obsahu velkého kelímku=440g + 3/4 obsahu velké marmelády=440 g+trocha rumu.Byl pak opravdu moc sladký, jak píše paní Jana.Dětem i tak moc chutnal.

  • Jana | 27. 2. 2006 16:38

    Včera jsem zkoušela, kolik dáváte prosím povidel s marmeládou? Bylo to strašlivě sladký. Ještě jsem to polila citronovou polevou, což bylo ještě horší. Díky.

  • E. | 22. 2. 2006 23:53

    Dělám moc ráda, dnes jsem místo fíků přidala datle a sušené jahody, mňamka

  • Marti | 20. 2. 2006 16:04

    super, vcera jsem to delala i tady v USA, jenom prasek do perniku jsem mela z Cech a snedli jsme to raz na raz a to jsme doma jenom tri. Toho cukru jsem nedala tolik asi jenom 120 g a 75 g medu. Te naplne je asi lepsi tam dat trochu vice, protoze jinak se mi to zda trosku sussi. Hodne mi to pripominalo pernik z obchodu a ten jsem mela moc rada. Skvele pochutnanicko.

  • Anonym | 15. 2. 2006 18:18

    Fakt skvělé, ubrala jsem trochu cukru a už ho dělám počtvrté. Poprvé jsem krájela malinkaté čtverečky a dávala je ozdobené polevou z kaštanů a půlkou ořechu mezi vánoční cukroví a teď dělám snad každý druhý týden jako normální řezy a do povidel a marmelády přidávám všechno co mám zrovna doma po ruce - různé zbylé sušené ovoce, ,okapanou kompotovanou dýni, ořechy, mandle, datle, kešu atd. Uvažuji o tom, že vyzkouším s ořechovou nádivkou.

  • Dájen * | 15. 2. 2006 17:31

    Hodně jsem se bála a dokonce jsem to jednou vzdala, protože recept s takovým množstvím cukru a ještě med to je o strach. Kdo se bojí nesmí do lesa... ale povedlo se a je to skvělé! Dávem právem za 1!

  • Luba | 19. 9. 2005 19:02

    Skvělé!!!

  • Alina | 5. 1. 2005 18:17

    Pekla jsem ho cca 35 minut na 180 stupňů, byl krásně zbarvený a moc dobrý! Budu dělat i přes rok nejen na Vánoce

  • Marcela Vrabcová | 4. 1. 2005 16:17

    Vyborne. Jen mi trosku chybela informace o tom, jak dlouho se pece. Ja to pekla asi 45 minut, ale uz po pul hodine jsem mela pocit, ze bych to asi mohla vytahnout. Uspech byl veliky, ale stejne by me zajimalo, jak dlouho se ma spravne pect.

  • Cholieriová | 17. 12. 2004 18:24

    Jako vánoční cukroví trochu neobvyklé, ale určitě ho zařadím do svého repertoáru i příští Vánoce. Moc nám chutná, musím schovat, aby se celý nesnědl

  • Alis | 17. 12. 2004 18:23

    Vynikající!!

  • Míla Kořínková | 15. 12. 2004 12:09

    Včera jsem perník upekla, na potření jsem měla už jen bílek, ale i tak má krásnou zlatohnědou barvu.Do náplně jsem zapomněla dát rum,ale i bez něj perník nádherně provoněl byt ..při ukládání do krabice jsme snědli zbylé odkrojky a je to taková dobrota, že dnes zadělávám na další !! Moc dobré, doporučuji !!!

  • Dostálová | 9. 11. 2004 22:10

    Vynikající. Povrch potřu čokoládovou polevou a zdobím mandlemi a pak krájím na čtverečky. Někdy také zdobím sušeným ovocem jednotlivé řezy. Polevy střídám někdy dávám i rumovou. Doporučuji všem, náplň lahodná

  • Stáňa Nová | 6. 11. 2004 16:19

    Vynikající může se krájet na větší řezy během roku , ale i na malé kostičky do vánočního cukroví. Loni se mi moc osvědčilo a kolegyně se divily, kde jsem vzala tak neobvyklý vánoční recept. Samozřejmě jsem ho dala dál, tak kolegyně letos také vyzkouší

  • Alice | 15. 8. 2004 19:42

    Vynikající!!!!!! Budu snad dělat i na Vánoce jako slavnostní pečivo. Doporučuji všem, kteří milují perník, jako naše rodina. Je to jiné než litý perník, ale chuťovka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fíky Hladká mouka Hnědý rum Moučkový cukr Ořechy Prášek do perníku Švestková povidla Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

51
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
40
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
39
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
AHA.cz Itálie po aféře se Saganem: Burešová utekla z domu

Itálie po aféře se Saganem: Burešová utekla z domu

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Hvězda StarDance a Zlaté labutě Dancingerová: Rozchod s otcem svého syna!

Hvězda StarDance a Zlaté labutě Dancingerová: Rozchod s otcem svého syna!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

  • Recepty.cz
  • Plněný perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact