Vajíčka uvaříme natvrdo (měla by být co nejčerstvější, aby žloutek zůstal uprostřed). Vychladíme je, rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
2
Rozstrouháme je a dobře našleháme s povoleným máslem, opatrně ochutíme sardelovou pastou. Bílkové košíčky naplníme kaviárem, pak ozdobně nastříkáme náplní a vršek ozdobíme zbytkem kaviáru, snítkou petrželky nebo kouskem citrónu.
3
Chceme-li mít naplněných vajec více, zdobíme je kaviárem pouze na povrchu. Vajíčka ozdobně naaranžujeme na talíř, případně dopníme dalšími vhodnými pochutinami (salát, kvalitní šunka nebo uzený losos apod.).
4
Jako přílohu nabídneme třeba tmavou bagetku, zapíjet můžeme šampaňským, vždyť to je opravdu jídlo na velký svátek.
ahoj já zkusila použít pastu a pokrm je ještě chutnější.) zkuste např. Kalles Kaviar, je kvalitou a i chutí asi nejlepší, na kterou jsem narazila
malyLibor
|21. 7. 2013 11:47
Velmi jednoduchý, přitom ale vynikající recept. Já pro zjednodušení smíchám kaviár přímo se žloutky a máslem... tedy, kaviár, no... používám tzv.kaviár z cepelin, který se běžně prodává v supermarketech. Vím, že to není pravý kaviár, ale stojí to pár kaček a tato kaviárová vejce jsou z něj taky skvělá :-) Je u něj jedno, jestli je černý nebo červený, na chuť to nemá vliv, jde jen o to, komu se jaká barva víc líbí.
Simča Sládková
|25. 4. 2009 18:28
Měla jsem kaviár černý, ale na chuti to neubralo :-). Dávala jsem jen nahoru na vajíčko malou trošku a úplně to na chuť stačilo.