• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus II.
Napište svůj komentář k receptu

Piškotový korpus II.

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Piškotový korpus II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo na vymazání formy
    • 250
      g cukr krystal
    • 6
      ks vejce velká - oddělené žloutky a bílky
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 280
      g polohrubá mouka nebo Plain flor - přesáté přes síto

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 190 °C nebo 375 °F. Vymazat a lehce moukou vysypat kulatou formu o průměru 25 cm. Obrátit dnem nahoru a poklepem odstranit přebytečnou mouku. V jedné nádobě šleháme žloutky s cukrem do běla, přidáme vanilkový extrakt. V druhé nádobě ušleháme bílky do tuha. Opatrně smícháme pohyby odspodu, nahoru a podsypáváme moukou, dokud není všechna lehce vmíchaná. Přelít do formy.
2
Péci asi 40 minut, dozlatova. Vyndat z trouby a postavit i s formou na 15 minut na mřížku. Pak otevřít a obrátit na mřížku do úplného vychlazení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velký piškotový korpus

Velký piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Piškotový korpus na dort

Piškotový korpus na dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 12. 10. 2011 14:22

    není úplně bílej ale takovej světlej a dlouho šleháš a máš hotovo to poznáš

  • Marie Veselovská | 30. 8. 2007 12:51

    jako začátečnice jsem ocenila celkem detailní popis postupu (přidala jsem i horkou vodu)- možná právě proto se každý olizoval:) jenom jsem měla formu 28cm a i tak jsem měla korpus na můj vkus moc silný...alepoň budu příště vedět, že mi stačí poloviční dávka ;)

  • Marsí | 19. 6. 2006 13:33

    Já myslím, že tak..že v žádném případě nesmíme použít domácí vejce...:o))..to byl samozřejmě žert..:o))

  • Di | 19. 6. 2006 09:07

    Lepší je rozdělit cukr rovnoměrně do žloutků i bílků - těsto bude krásně nadýchané - a použít hrubou mouku. Lze přidat i lžíci horké vody na 1 žloutek.

  • eviku | 18. 6. 2006 22:27

    Nejsem autor, ale vyšlehat žloutky doběla znamená šlehat je s cukrem tak dlouho, až směs změní barvu ze žluté na bělavou.

  • :( :( | 17. 6. 2006 23:15

    Vysvetlete mi, jak se vyslehava zloutek do bela! Dekuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo Polohrubá mouka Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
17
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
17
Jednoduchý švestkový koláč
Jednoduchý švestkový…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Buřty na pivě
Buřty na pivě

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Piškotový korpus II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact