• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Písecká pochoutka
Napište svůj komentář k receptu

Písecká pochoutka

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Písecká pochoutka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • rostlinný olej
  • Náplň
    • želatina
    • 0,75
      l šlehačka
    • 150
      g jahodový džem
    • višňový kompot
    • citronová šťáva
    • potravinářské barvivo žluté

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin upečeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý potřeme jahodovým džemem. Ušleháme 3 dcl šlehačky, vešleháme do ní 80 g džemu, trochu citronové šťávy a červenou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme a natřeme na korpus, vychladíme.
2
3 dcl šlehačky ušleháme, přidáme citronovou šťávu, žlutou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme, rozetřeme na předcházející vrstvu, opět dáme schladit.
3
Ozdobíme zbylou šlehačkou a zavařenými višněmi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní fazolová pochoutka

Pikantní fazolová pochoutka

Dýňová pochoutka

Dýňová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 11. 8. 2006 09:12

    Na tenhle dotaz jsem už odpovídala. Sypkou želatinu kupuji v zahrádkářských potřebách, prý je k dostání i v drogerii. 3,5 lžíce želatiny namočíte do 1/2 l vody, nejlépe přes noc. Rovaříte 1/2 l vody s 35 dkg cukru, přidáte 1/2 lžičky kys. citronové a špetku barvy, smícháte s předem namočenou želatinou.Barvy dávám na špičku nože, záleží na každém.

  • Šárka Hájková | 11. 8. 2006 07:26

    Dobrý den tento recept mne zaujal,ale když seženu sypkou váženou želatinu, není na ní návod jak zpracovat v jakém poměru,a ještě jedna věc kolik toho barviva Děkuji za odpovědˇ

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 19:31

    Divila jsem se stejně jako Vy, když mne tam maminka pro ni poslala. Prý ji potřebují vinaři.

  • Maruš | 28. 7. 2006 13:57

    Dotaz mimo obor:Na co ji ,proboha, zahradkáři potřebují?Tam bych ji teda nehledala.

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 10:07

    Váženou želatinu kupuji v zahrádkářských potřebách.

  • Anonym | 27. 7. 2006 21:49

    A to se prodává kde ta sypká vážená želatina? Díky

  • Zdena z JM | 27. 7. 2006 11:09

    Tento moučník znám,je výborný.Akorát jednotlivé vrstvy šlehačky neobarvuji potravinářským barvivem,ale kakaem a červeným džemem.Stejně jako paní Hana i já mám nejlepší zkušenosti se sypkou váženou želatinou.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:17

    Pokud chcete použít dortovou formu, píseckou udělejte z poloviční dávky.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:15

    Nejlepší zkušenosti mám s obyčejnou želatinou, váženou, která se musí namáčet. Je to pracnější, ale nikdy nezklame.

  • Jana | 27. 7. 2006 09:23

    Používáte dortovou formu?

  • Anonym | 26. 7. 2006 21:20

    Tento dort miluje můj manžel, jen jsem nikde nenašla recept. Konečně ho můžu vyzkoušet a udělat mu radost. Paní Hano, jakou používáte želatinu, mám strach že mi zhrudkovatí ( jako nedávno mi to udělala ta sypká v sáčku od Otkera). Děkuji za odpověď. Michala

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Jahodový džem Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Višňový kompot Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

16
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s…
16
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
13
Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami
Těstovinový salát s…
13
Rýže s ovocem
Rýže s ovocem
13
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

  • Recepty.cz
  • Písecká pochoutka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact