• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

autor: majlika3
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 225
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrst sójové klíčky
    • 2
      ks houby jidášovo ucho, šiitake, hlíva...
    • vývar
    • 250
      g maso kuřecí/ hovězí
    • sůl
    • 1
      ks feferonky
    • 1
      lžička rýžový ocet používám i vinný
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • fazolové lusky můžou být i nemusí
    • 1
      lžička tmavá sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Uvařím vývar z masa, které použiju do polévky, nechám maso pořádně rozvařit, pak ho oberu a ještě nadrobno rozkrájím.
2
Ve wok pánvi osmahnu veškerou zeleninu a houby (shitake, hlíva, jidášovo ucho - dle chutí - houby nakrájet na opravdu malé kostičky).
3
Na osmahnutou zeleninu hodím maso a zaliju tak 4 naběračkami vývaru a nechám ještě tak 5 minut vařit. Přidám ochucovadla - feferony (používám spíš omáčku nebo pastu), ocet, sójovou omáčku, vše po jedné lžičce.
4
Před koncem přidám 1 vejce . V hrnečku si rozmíchám lžíci solamylu s vodou a hned vliju do pánve s polévkou - ta by měla okamžitě zhoustnout.
5
Dochucuji v průběhu vaření dle chutí, někdy mám chuť, ať je více pálivá, jindy zase kyselá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Smažení Vaření Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fazolové lusky Feferonky Houby Maso Mrkev Rýžový ocet Sójové klíčky Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tmavá sojová omáčka Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

11
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
9
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
9
Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
Ricetta Tiramisù, Recept…
8
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
8
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Pikantní salát s čočkou
Pikantní salát s čočkou
Pikantní segedínek
Pikantní segedínek
Pikantní sendvič
Pikantní sendvič
Pikantní smažené tvarůžky
Pikantní smažené tvarůžky
Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát
Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát
Pikantní sýrové špízy
Pikantní sýrové špízy
  • Recepty.cz
  • Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact