• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka pokud mozno pouzijeme semola rimacinata di grano duro
    • 15
      g droždí
    • 400
      ml vlažná voda cca
    • brambory 1 mensi brambora jiz uvarena
    • 1
      lžička sůl 1 lzicka nebo lzice, testo ochutname
    • olivový olej na smazeni

Postup přípravy receptu

1
V troše vlažné vody rozpustíme kvasnice, v míse smícháme mouku, sůl, dobře rozmačkanou bramboru, přidáme kvasnice a začneme zpracovávat, postupně přidáváme vodu. Těsto má kašovitou konzistenci, je spíše tekuté. Necháme kynout nejméně hodinu na teplém místě.
2
V hrnci s vyššími okraji rozpálíme dostatečné množství oleje, vykynuté těsto trochu promícháme, polévkovou lžící jej po troškách nabereme a s pomocí druhé lžíce necháme sklouznout do oleje. Olej musí být opravdu vařící, těsto do nej vložené se musí okamžitě nafouknout, vytvořená kulička velice rychle zezlátne, obrátíme jí a usmažíme z druhé strany. Vytáhneme a položíme na ubrousek, aby se odsál zbytečný tuk. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
3
Pettole se smaží docela rychle, kuchařka je musi stále hlidat. Podávají se prakticky okamžitě, musí být křupavé zvenku a měkoučké uvnitř. Jedná se o italské tradiční pečivo dělané v období vánočních svátků, a to převážně v krajích Basilicata a Puglia. K přípravě tohoto pečiva se používá mouka semola rimacinata di grano duro, což jest mouka z tvrdé pšenice, která je v Česku k dostání ve specializovaných prodejnách nebo na internetu. Můžete jí nahradit klasickou polohrubou moukou. Do těsta také můžeme přidat kousky ančoviček či pár na kousky rozkrájených nakládaných sušených rajčat. Taktéž můžeme udělat variantu nasladko, v tom případě přidáme do těsta lžíci cukru a hrozinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Z mouky/obilovin Slané Oběd Večeře Smažení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Olivový olej Polohrubá mouka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza

Pizza

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Petrželová omáčka
Petrželová omáčka
Petrželová polévka
Petrželová polévka
Petřina jablka v županu
Petřina jablka v županu
Philadelphsko-kyjevský řízek
Philadelphsko-kyjevský řízek
PHO
PHO
Pho Bo polévka
Pho Bo polévka
  • Recepty.cz
  • Pettole - italské smaženky z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact