• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pekingská kachna dle Robina
Napište svůj komentář k receptu

Pekingská kachna dle Robina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pekingská kachna dle Robina
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule
    • skořice
    • hřebíček
    • cayenský pepř
    • 1
      ks pomeranč
    • chilli
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • fenykl
    • 3
      ks kapie 2-3
    • zázvor
    • muškátový oříšek
    • med
    • anýz
    • koriandr
    • 60
      g kešu oříšky
    • koření - wu-fen (směs koření: pepř, glutaman sodný)
    • cukr
    • 1
      ks kachní maso celá kachna nebo větší kuře

Postup přípravy receptu

1
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna při pečení nepřichytila a křídla nevysušila. Kachnu podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 60 minut.
2
Hlídáme a v případě potřeby dolijeme vodu. Mezitím si připravíme koření wu-fen, kam ještě přimícháme špetku cayenského pepře pro pikantnější chuť. Kapie a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný pomeranč rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kousky - nejlépe na třetiny. Po 60-ti minutách pečení kachnu z trouby vyndáme, okořeníme směsí wu-fen (vrchní část) a otočíme (břichem nahoru). Kachnu potřeme medem a okořeníme směsí wu-fen.
3
Dále přidáme do pekáče cibuli, pomeranč, kapii a kešu oříšky a je-li nutné ještě podlijeme vodou.
4
Kachnu vrátíme do trouby a dále pečeme při 160 °C, aby se nám nepálil med. Kachnu během pečení potíráme medem a vypečenou šťávou.
5
Asi po 30 minutách přidáme na nudličky nakrájenou mladou cibulku a necháme kachnu v troubě "dojít" do křupavoučka ;o) Hotovou kachnu vyndáme, naporcujeme a podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslav Matouš | 29. 1. 2016 10:59

    Ahoj,výborný recept pro nás pro ty, co honí vše na poslední chvíli a Pekindskou kachnu chtějí :-[ upéct za 2-3 hodiny. A že není vše k dostání..? ..trocha improvizace neuškodí. Výborně Robine

  • antonda | 6. 11. 2011 09:23

    Tento recept je neobyčejně zcestný a směšný. Obdivuji autora pro jeho odvahu takový blábol vydávat za pekingskou kachnu a ještě se pod to podepsat. Jediný opravdu fungující recept na pravou pekingskou kachnu jsem našel zde: http://pekingska-kachna.howto.cz

  • Robert Nedbal | 23. 2. 2009 18:37

    Koření bohužel u nás není dostupné, ale musí se smíchat. Nějlépe pořídit nějaké kvalitnější čínské koření , třeba i dražší nakonec se to na chuti velmi projeví. Chybějící přísady doplnit a dobře promíchat. Při tomto postupu získáte koření asi na dvakrát.

  • Patrick Schmitt | 16. 2. 2008 15:33

    Dle mých znalostí není u nás koření wu fen běžně k dostání. Možná jako akční sezóní zboží v některých středně velkých prodejnách jako Lidl či Plus, ti občas mají asíjské týdny, ale nevim...takže asi nezbývá nic jiného než si to namíchat. Leda, že by autor měl nějaký tip na prodejnu, o které nevím.

  • Patrick Schmitt | 16. 2. 2008 15:29

    Zajímavá variace, která se značně liší od originálního receptu pekingské kachny. Nicméně to může být dobré. :-)

  • Jana Remková | 26. 1. 2008 10:38

    To koření smíchat,nebo se dá v tomhle složení koupit?Já jsem to nikdy neslyšela,ale mrknu se tedy,ale v Albertu určitě není. Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Cayenský pepř Chilli Cibule Cukr Fenykl Hřebíček Jarní cibulka Kachní maso Kapie Kešu oříšky Koření - Wu-fen Koriandr Med Muškátový oříšek Pomeranč Skořice Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

37
Mrkvový dort s ořechy podle Máma peče doma
Mrkvový dort s ořechy…
29
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
24
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Masarykovo cukroví z Krkonoš
Masarykovo cukroví z…
17
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny
Těstoviny s omáčkou z…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Pekingská kachna dle Robina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact