• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
Napište svůj komentář k receptu

Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks pstruh
    • 2
      lžíce mořská sůl
    • 4
      snítka kopr
    • 2
      snítka tymián
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks šalotka posekaná na drobno
    • 2
      stroužek česnek nakrájený na plátky
    • 1
      lžíce piniové oříšky
    • 1
      lžíce řapíkatý celer
    • 200
      ml bílé víno
    • 500
      g listový špenát
    • 4
      ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

1
Vykuchané a šupin zbavené pstruhy opláchneme a osušíme. Pstruhy nařízneme podél páteře a odřízneme z každého dva filety. Sůl smícháme s posekaným koprem a tymiánem. Kůži na filetech nařízneme a vetřeme do nich bylinkovou sůl. Lehce je pokapeme olivovým olejem. Filety vložíme do rozpálené pánve kůží dolů a opečeme. Pak je obrátíme a odstavíme z ohně.
2
Připravíme špenát. Do pánve dáme máslo, šalotku, česnek, pinie, řapík celeru pokrájený na kousky, bílé víno a svaříme. Pak přidáme špenát, promícháme a necháme zavadnout. Přidáme cherry rajčata, prohřejeme a servírujeme s filety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové rizoto Pepka námořníka

Špenátové rizoto Pepka námořníka

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Filet ze pstruha s čočkovým salátem

Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katull
    Katull | 28. 2. 2011 17:19

    Svolej si kuchaře ať Ti pomůžou. . . :-D když je ten pstroužek dobře upečený a udělaný tak to má skvělou chuť! :-) když nemáš ráda špenát, tak zkus třeba jen špenátové listy! =-O

  • Adriana | 28. 2. 2011 15:56

    Vypadá to složitě, ale tyhle typy rybek mám ráda, tak třeba to někdy zkusím. . .i když špenát moc nemusím! :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Rybí Říjen Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cherry rajčátka Kopr Listový špenát Máslo Mořská sůl Olivový olej Piniové oříšky Pstruh Řapíkatý celer Šalotka Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Čínské placičky

Čínské placičky

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Svařák

Svařák

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

12
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…
12
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
10
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

  • Recepty.cz
  • Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact