• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené papriky - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Pečené papriky - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené papriky - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • česnek
    • petrželová nať
    • paprika (nejlépe červené, špičaté, nejlépe masité)
    • olivový olej
    • pepř mletý
    • ocet (obyčejný či vinný - podle gusta)

Postup přípravy receptu

1
Opláchnuté papriky (celé! - včetně stopky a jadřince) opečeme přímo na suché elektrické plotýnce (případně grilu, když je nejhůř, tak i v troubě na plechu) ze všech stran tak, až paprika zčerná a vytvoří se na ní puchýře. Takto opečené papriky dáváme do igelitového sáčku zapařit (nejlépe do druhého dne, ale stačí i cca 1/2 hodina).
2
Pak papriky oloupeme z "kůžičky" (stopku i jadřinec ponecháváme). Takto upravené papriky dle základního předpisu zalejeme olejem, osolíme, přidáme na drobno nasekaný česnek. Podle chuti můžeme však přidat ocet, nebo pepř či jemně sekanou petrželovou nať (nebo taky všechno najednou). Takto upravené papriky podáváme jako předkrm, salát či přílohu.
3
<BR>Dobrou chuť, Pile.<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Pečene paprike</span>
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mija | 24. 4. 2006 06:21

    Dělávám něco podobného. Papriky ale očistím od jádřince, nakrájím a poloviny, popř. na čtvrtky tak, aby se daly položit na pánev. Potřu je olejem a posypu bylin.solí, vložím do trouby nebo do remosky. (Připadá mi, že s remosky jsou lepší.) Vždy se těším, až se objeví první kapie, ty jsou také moc dobré. Pečené papriky sterilizuji. Výborné jsou do toustů, na chlebíčky, na chleba s tvarohem, zapečené se sýrem, nebo je dávám na talířek s mozarellou jako se v pizeriiích dávají rajčata a posypu zelenými bylinkami. Je to opravdu dobrota.

  • Martina Veselá | 23. 4. 2006 18:00

    Tenhle recept jsem si přivezla kdysi z Jugoslávie a je to opravdu výborné. Jíme je ještě teplé - jen pokapané olejem a česnekem. Když zbyde, dám do sklenice s víčkem a pak je to výborné třeba na opečenou veku.

  • Martina Horklová | 23. 4. 2006 14:05

    Jejda, to musí být dobré...... to fakt zkusím.....

  • Gabriela | 18. 9. 2005 16:00

    Výborné. Děkuji za recept.

  • Pilence | 2. 5. 2005 09:29

    Ja zase lituji, ze nemam tak veliky mrazak. Na balkane je zvykem kupovat v sezone pytle paprik a pak je mit v mrazacich pro dalsi pouziti. Kdyz jsem poprve videla pultovy mrazak narvany jen paprikami, neverila jsem vlastnim ocim. Tam proste bez paprik nedaji ani ranu ,-) Pile

  • Jana Novakova | 1. 5. 2005 16:04

    Ty papriky nemaji chybu...skoda , ze jsou ted tak drahe...jen si je predstavim a zacnu slintat jako bernardin...

  • marcela slamdeckova | 28. 2. 2005 01:34

    Tyto papiky take delame dle rodinneho receptu.Ja papriky na spicce nariznu do krize a dovnitr natlacim rozmackany cesnek,papriky lepe natahnou nalev.Vyborne...

  • Marcela Vrabcová | 15. 2. 2005 15:28

    Uz jsem je nekolikrat delala a vzdycky s velkym uspechem. Je to lahudka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Ocet Olivový olej Paprika Pepř mletý Petrželová nať Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát…
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Játrová nádivka na pekáč
Játrová nádivka na pekáč

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Pečené papriky - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact