• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečené česnekovo-houbové koleno
Napište svůj komentář k receptu

Pečené česnekovo-houbové koleno

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
Pečené česnekovo-houbové koleno
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 3
      ks vepřové koleno menší
    • 400
      g houby mražené nebo čerstvé, cca 350 -
    • česnek cca 1,5 palice
    • tymián
    • rozmarýn
    • pepř mletý
    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob) nebo jíška
    • 1
      ks cibule velká
  • Na povaření kolene:
    • sůl
    • 4
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 8
      ks pepř celý
    • česnek půl paličky

Postup přípravy receptu

1
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš, aby byl vývar silný a dobu varu můžeme zkrátit v tlakovém hrnci. Po povaření kolena vyndáme, vývar scedíme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Do pekáče dáme velkou, drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, mražené nebo čerstvé, vroucí vodou spařené houby, větvičku rozmarýnu a tymiánu. Na to položíme předvařená kolena, která opepříme, podlijeme vývarem, zaklopíme a pečeme cca 45- 60 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Poté pekáč odklopíme a za občasného podlití a otočení kolen dopečeme do měkka a dozlatova, z houbového sosu vyndáme vyvařené větvičky bylinek, šťávu dle potřeby maličko zahustíme solamylem nebo jíškou, krátce provaříme a dle chuti můžeme dosolit nebo opepřit.
4
Podáváme s čerstvým chlebem nebo noky či knedlíkem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Houby Nové koření Pepř celý Pepř mletý Rozmarýn Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tymián Vepřové koleno

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín
18
Dýňový cheesecake s ricottou
Dýňový cheesecake s…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Pečené brambory se zeleninou
Pečené brambory se zeleninou
Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Pečené citronové kuře s jablky a…
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené donuty
Pečené donuty
Pečené donuty s čokoládou
Pečené donuty s čokoládou
Pečené fazole
Pečené fazole
  • Recepty.cz
  • Pečené česnekovo-houbové koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact