• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Páteční kuřecí závitky
Napište svůj komentář k receptu

Páteční kuřecí závitky

autor: janulka71
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Páteční kuřecí závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • hořčice
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • sladká smetana
    • zakysaná smetana
    • sůl
    • vegeta
    • paprika - sladká
    • jíška hotová

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky svineme a zpevníme nití a nebo páratky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje zpěníme cibulku, přisypeme trošku červené mleté papriky a na tento základ položíme závitky, přidáme bobkový list, nové koření, trochu vegety a podlijeme vodou.
2
Závitky dusíme asi 1 hod., poté je vytáhneme na talíř. Ze štávy odstraníme bobkový list a vlijeme smetanu rozmíchanou se zakysanou smetanou, prohřejeme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Zpět vložíme závitky a podáváme. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chezzie S | 12. 4. 2010 18:44

    bylo to moc dobre, omacku jsem udelala jen ze zakysanky a ani nezahustovala a s bramborovym knedlikem to byla nedelni mnamka :-)

  • Martina Matoušková | 27. 12. 2009 14:41

    Tohle vůbec není špatné jídlo - přidala jsem do závitků ještě pokrájené olivy a bylo to moc dobré. Omáčku jsem udělala jen ze sladké smetany (vařila jsem jen 2 porce) a pak jsem omáčku rozmixovala, takže už se skoro nemusela ničím zahušťovat. Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory. Přítel si pochutnal, já také - takže nezbývá než poděkovat za pěkný recept!!

  • Katka K. | 22. 3. 2009 17:12

    Super závitky. Dneska jsem je vyzkoušela, takže pro nás jsou spíš nedělní :-) I s rýží dobrůtka!!!

  • janulka71 janulka71 | 21. 3. 2009 15:11

    samozřejmě je to bráno,jako celková doba přípravy,Radko děkuji ty jsi to pochopila,,

  • radka zelenková | 20. 3. 2009 20:13

    Než se zabalí závitky a knedlíky zadělají tak to bude akorát.Nejsme tryskomyši.

  • Miroslava Severová | 20. 3. 2009 11:39

    Doba přípravy 90 minut??, Dobrá knedlíky vařím 30 minut a maso musí být za tuto dobu také hotové, zvlášť kuřecí, hodinu dusit se mi zdá zbytečné, za 20 min. musí být měkké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Cibule Hořčice Jíška Kuřecí prsa Nové koření Paprika - sladká Sladká smetana Sůl Vegeta Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Masové závitky

Masové závitky

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Salátový dresing

Salátový dresing

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Bramboráky
Bramboráky
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
27
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Páteční kuřecí závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact