• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Paroháče z překládaného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Paroháče z překládaného těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paroháče z překládaného těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Kynuté těsto
    • 125
      g polohrubá mouka
    • kvásek
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce tuk
  • Tukové těsto
    • 80
      g hera nebo máslo
    • 125
      g polohrubá mouka
  • Drobenka
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • máslo
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Připravíme kynuté těsto jako obvykle. Zpracujeme tukové těsto a dáme je vychladit. Po vykynutí těsto rozválíme, na ně doprostřed položíme placku tukového těsta, překryjeme zcela kynutým těstem, jako obálku a rozválíme. To opakujeme ještě 3 krát, vždy asi po půl hodině. Pak těsto rozválíme na obdélník, potřeme vejcem, posypeme drobenkou. Nyní celý plát nakrájíme rádýlkem na čtverce a každý čtverec ještě vhorním okraji 3 x nakrojíme, jako parohy. Pečeme v hodně předehřáté troubě.
2
Ze čtverců bez potření vejcem můžeme také tvořit šátečky, ty naplníme ovocem nebo tvarhoem atd., pak potřeme vejcem, posypeme drobenkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Třešňový koláč z lineckého těsta

Třešňový koláč z lineckého těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa | 5. 4. 2006 10:40

    sice to není můj recept,ale jedná se o tzv.plundrové těsto.3x se opakuje to přeložení a rozválení.Já těsto přeložím do obdélníku,rozválím a nechám cca 20 minut odpočinout,pak znovu přeložím,rozválím a odpočinout ,20 minut přestávka a pak ještě jedenkrát.

  • Petr Fišer | 4. 4. 2006 13:22

    To opakujeme 3x se jedná o co?3x v lednici nebo jen přeložení?Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Kvásek Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

35
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
15
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem
Salát se sýrem,…
13
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Veganské housky
Veganské housky

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Paroháče z překládaného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact