• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort - Harlekýn
Napište svůj komentář k receptu

Pařížský dort - Harlekýn

autor: lit1
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížský dort - Harlekýn
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 140
      g cukr krystal
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce vlažná voda
  • Krém
    • 130
      g máslo (30 g na jíšku)
    • 30
      g polohrubá mouka (jíška)
    • 2
      dl mléko
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
  • Na ozdobu
    • šlehačka
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vodu, kakao a tuhý sníh ze 3 bílků. Nakonec vmícháme zlehka mouku. Vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Piškot upečeme ve středně teplé troubě.
2
Krém: z másla a mouky uděláme hodně světlou jíšku. Do ní nalijeme mléko a vyšleháme na jemnou kaši. Dále utřeme máslo a cukr, přidáme celé vejce, kakao a vymícháme. Tuto směs smícháme s vychladlou kaší a důkladně vyšleháme.
3
Všechen krém dáme na povrch upečeného piškotu (v jedné, silné vrstvě). Povrch ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Pařížský dort

Pařížský dort

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sally | 9. 6. 2014 23:58

    souhlasím, je to nesmysl ta kase .... :-!

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:32

    mňamka

  • lenka válová | 26. 4. 2010 09:07

    Dort je luxusni a to se povedl i mne:))

  • Veronika Nüsserová | 8. 4. 2010 12:39

    Dort dělám vždy rovnou z dvojité dávky, protože ho přítel miluje. Přesto ho mám i se zdobením (na které jsem levá, proto berte obrázek jako ilustrativní) hotový celý tak za 90 minut. Perfektní, děkuju.

  • Mefinka Mefinka | 11. 9. 2009 11:39

    Ne, povařit do zhoustnutí. Vlastně uděláte takový bešamel. Když to zhoustne, odstavíte z plotny a připravíte si zbytek: utřít zbytek surovin na krém a pak to po zchladnutí "bešamelu" vyšlehat dohromady. Krém jsem dělala několikrát a vždy se povedl a všem nesmírně chutná.. Dnes budu dělat opět...

  • Radim Jasek | 5. 8. 2009 10:25

    Zalit mlekem a sundat z plotny?

  • Amy - | 2. 8. 2009 20:35

    Jíška byla moc udělaná. Chce to jen rozehřát máslo, vsypat mouku, promíchat. Jakmile zapění (téměř ihned), zalít mlékem. Jíška musí zůstat bílá.

  • Radim Jasek | 31. 7. 2009 18:19

    Dort jsme pekli, ale nepovedl se nam krem. Byl trochu srazeny a nechtel zatuhnout. Chci se zeptat, mleko se lije do horke jisky? A sleha se opravdu az do kase? My slehali co se dalo, ale porad to byla (s primhourenim oka) spise vodovita kasicka. A krem se pak lije na vychladly piskot?

  • Mefinka Mefinka | 18. 5. 2009 17:24

    Za poslední měsíc ho dělám už podruhé. Všem hrozně chutná!!! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Šlehačka Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprovka podle Barunky

Koprovka podle Barunky

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

71
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno
34
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
33
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Pařížské telecí řízky
Pařížské telecí řízky
Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
Pařížské těstíčko (na obalování nebo na…
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort Eli
Pařížský dort Eli
Pařížský krém
Pařížský krém
Pařížský salát
Pařížský salát
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort - Harlekýn
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact