• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Paradiso
Napište svůj komentář k receptu

Paradiso

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paradiso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr necelý
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      vejce
    • 4
      bílek
    • 1
      prášek do pečiva
  • náplň
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 100
      g cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžíce pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

1
Utřeme cukr s vajíčkem, přidáme střídavě mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků, nalijeme na plech a pečeme cca 35 minut.
2
Ve vodní lázni necháme rozpustit cukr s čokoládou, pudinkovým práškem a 3 lžícemi studené vody, plamen stáhneme na minimum a postupně přidáváme žloutky pokojové teploty. Odstavíme a šleháme, dokud hmota nezhoustne. Do vychlazené hmoty zašleháme máslo a dáme alespoň na 30 minut do ledničky, nejlépe do mrazáku.
3
Korpus rozkrojíme na půl. Na první plát navršíme vychlazený krém, přiklopíme druhým plátem a opravdu hodně posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 19. 1. 2013 13:23

    Konečný výsledek byl o ničem :/ Nechutnalo to jako Paradiso..! :/ Škoda suroviny :-(

  • Mesi | 8. 2. 2012 12:10

    Ty vole ty si ale debil,to jsem ještě neviděl.................

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 08:42

    Tak jsem včera upekla a akorát jsem buchtu posnídala. Když jsem včera ochutnala samotný krém, tak z něj byl hodně cítit pudinkový prášek. Buchta mi přijde trošku tvrdší... Jíst se to dá :o) ale, asi bohužel nezařadím mezi oblíbené...

  • Zuzana | 15. 3. 2007 11:03

    naprosto souhlasím s Markétou, komentujte receot a ne překlepy či chyby...

  • Hana Rožníčková | 15. 3. 2007 10:22

    Já myslím, že Markéta chtěla zažertovat, třeba to má dvojí smysl, a třeba předpokládala, že se někdo chytne....

  • Jana Kutačová | 15. 3. 2007 10:13

    Zase stejný problém...Už se tady nejméně 100x probíraly pravopisné chyby u komentářů.Ne každý je K.J.Erben a důležitý je zde obsah sdělení.Taky mi hned oko padlo na tu chybu,ale nemyslím si,že cílem těchto stránek o vaření je opravovat chyby v textu :o)

  • Máří | 15. 3. 2007 09:58

    Paní Markéto, dokud jsou tyto stránky v češtině, jsou i o českém jazyce. Ať chcete nebo ne. A víkend se určitě nepíše s tvrdým ý. Já chápu, že ne každého bavil ve škole pravopis, ale nechápu, proč obhajujete neobhajitelné.

  • englicka marketa | 15. 3. 2007 09:05

    Pane/paní chytrý anonyme,výkend může být jak s í tak ý.A tohle jsou stránky o vaření né o Českém jazyku.Pěkný den...

  • Anonym | 14. 3. 2007 21:35

    Na víkend,Kateřino,na v í k e n d.

  • englicka marketa | 14. 3. 2007 15:37

    jééé k tomu cukru,kdo má rád hodně sladké moučníky dá celý hrnek,já dala asi tak třičtvrtě a sladké to bylo až až..mno tak něco do toho kinder paradisa má no :o))))

  • englicka marketa | 14. 3. 2007 15:16

    vejce musí být pokojové teploty,žloutky nedáváme všechny na ráz ale postupně zašleháváme,po vmíchání ihned stáhneme z plotny a šleháme dokud není hmota hustá.Tak ať se povede :o))

  • Tereza Jarčušková | 14. 3. 2007 13:32

    Musíte pri pridávaní žĺtkov neustále šľahať.

  • Katka Maršálková | 14. 3. 2007 12:09

    necelý hrnek cukru je asi třičtvrtě? Taky by mě zajímalo, jak je to s těma vajíčkama, taky jsem jednou zkoušela a srazily se. A chutná to jako Kinder Paradiso??? :o)

  • Kryštoff | 14. 3. 2007 11:59

    no vypadá to skvěle,jen ten krém,Jednou jsem dělal podobný krém a ty žloutky se mi srazily,může mi někdo poradit co bych měl udělat aby se mi to znova nestalo??rád bych vyzkoušel a nechci aby to byl propadák...

  • Kateřina | 14. 3. 2007 11:06

    Uf,na výkend mám vybráno:-)....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Řezy Narozeniny Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s rajčaty

Papriková pasta

Papriková pasta

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Tiramisu

Tiramisu

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
19
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
15
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Papriky s rajčaty - sterilované
Papriky s rajčaty - sterilované
Papriky s vinnou klobásou
Papriky s vinnou klobásou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…
Pardubická hovězí pečeně
Pardubická hovězí pečeně
Párečky ve slanině
Párečky ve slanině
Párkový závin se sýrem
Párkový závin se sýrem
  • Recepty.cz
  • Paradiso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact