Já dělám Perník II a ten nám vyhovuje svojí vláčností a nadýchaností-u vás by se asi musela upravit dávka na polovic. Kousek vašeho perníku na mě zbyl a stálo to za zkoušku.Zase něco jiného,a s těma merunkama to byla trefa.Jiří
Místo šťávy z kompotu se tady přidává melta. Má potom zajímavou chuť. Tak doufám, že Vám bude chutnat.
Martino,tak jsem dal větší hrst pokrájených meruněk a použil prášek do perníku.Voní krásně.Je ještě horký a musím do práce.Doufám,že na mě zbyde!Ani jsem ho nepoléval.Jiří. Iveto,když je tam tolik melty?To by jste asi vařila,ne pekla.Celé kompoty dávám do tzv.fofr kompotových litých buchet.
tak tohle jsem ještě neslyšela, že by se do perníku dávala melta! to určitě vyzkoušim, zní to moc zajímavě
Dají se takto zlikvidovat kompoty,které vám zbývají přes zimu ve spíži.Zkoušela jsem s angreštovým kompotem a bylo to moc dobré.
Tak já dávám do těsta kompot i se šťávou a je dobrý.
Kompot bez vody. Jen nevím množství, prostě od oka. Jen to nepřežeňte, potom by byl moc mokrý a těžký. Já ho peču v hlubším plechu 30 x 40 cm. Smekám před Váma. Neznám chlapa, který by byl tak zapálený do pečení.
Kompot zřejmě bez vody?...Já dávám povidla.To vyjde asi na menší pekáček,že jo?!Jiří