• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovocné šátečky z toastovače
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné šátečky z toastovače

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné šátečky z toastovače
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • máslo na vymazání toustovače
    • marmeláda na potření těsta, dle chuti a výběru
    • ovoce na pokládání těsta, ovoce musí chuťově ladit se zvolenou marmeládou

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme (musí být trochu tlustší) a nakrájíme na čtverce velké jako toastový chleba (formy v toastovači).
2
Na jeden čtverec navršíme džem nebo namažeme marmeládou např. třešňovou a přidáme třešně z kompotu, nebo broskvovou a přidáme pokrájené kompotované broskve, nebo jablka, která jsme nechali chvíli podusit s cukrem doměkka, nebo jakékoliv jiné ovoce...
3
Přiklopíme druhým čtvercem a strany k sobě přimáčkneme. Rozpálený toastovač vymažeme máslem a upečeme v něm šátečky dozlatova. Po vychladnutí pocukrujeme.
4
Tento recept je sice převzatý z časopisu, ale nemohla jsem si odpustit ho sem nedat. Je nápaditý, jednoduchý, rychlý a výborný pro nečekanou návštěvu.
5
Když si vzpomenu, jak jsem já do té doby, než jsem ho objevila plácala šátečky, pak se v troubě rozjely. Tyhle šátečky jsou jeden jako druhý. Také je lepší, když máte toastovač, kdy je každý čtverec rozdělený na úhlopříčku na půl. Pak se vytvoří šátečky, někdo má toastovač jako čtverečky.
6
Koneckonců se mohou šátečky připravit i se slanou náplní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Maršálková | 8. 7. 2008 15:37

    zkuste dát do toustovače pěčící papír přeložený na půl, když vyteče trochu marmelády, tak se aspoň k toustovači nepřichytí a nebudete muset drhnout :o)

  • anonym | 23. 1. 2007 08:55

    Přesně tak,tužší marmeláda nevyteče, i čokoláda je jako rychlovka super.

  • olga urbanova | 23. 1. 2007 07:32

    Delavám je taky.Plním až po upečení marmeládou nebo hustým pudingem .

  • englicka | 22. 1. 2007 17:42

    chce to tu tužší marmeládu a nemazat až k okrajům:o)))

  • Nika | 22. 1. 2007 13:18

    a nevytékala vám ta marmeláda nebo jiná směs ze šátečků? Já jsem dala asi moc marmelády, nebo nevím proč, hodně mi toho vyteklo a toustovač jsem drhla půl hodiny....

  • anonym | 22. 1. 2007 06:52

    Dělala jsem již 2x, s čokoládou i marmeládou.Výborné.Budu opakovat.Chutnalo celé rodině.

  • Hedvika | 22. 1. 2007 00:02

    Pokud máme koupené těsto ve čtvercích akorát do toustovače,tak snad ta snídaně by se dala udělat.Možná by to šlo v rozespalosti i jíst.Ale vyvalovat,vykrajovat a po kouskách péct bez valného výsledku?Někdo píše na cesty.Já si tedy na cesty neberu toustovač a už vůbec ne váleček na nudle :-))))

  • MartinV | 21. 1. 2007 17:40

    Katko, kdyby nic jiného tak jste rozvířila snad rekordní diskuzi v tak krátkém čase :-)A zítra to taky s děckama vyzkoušíme, zároveň se zabaví i nají !

  • englicka marketa | 21. 1. 2007 12:47

    náááhodou,dělala jsem ke snídani,pár z tvarohem a mletými ořechy ,pár z marmoškou,pár jen tak posypaný skořicí.akorát jsem to pořádně potřela máslem,a jako dobrota!!nezbylo vůbec nic a bylo mi doporučeno od rodiny opakovat:o)))

  • Katka Maršálková | 18. 1. 2007 13:33

    chápu....z trouby jsou z trouby, svíčková od maminky je svíčková od maminky, točený pivo je točený pivo....jakákoliv jiná svíčková je taky dobrá a když neni točený pivko, tak se spokojíme i s lahváčem.... takže tak....

  • Jana Z | 17. 1. 2007 15:29

    Musím říct, že i když mě recept nadchl tak jako ostatní, zkusila jsem ale dělávat nebudu, taky se mi zdá že je to příliš zdlouhavé a z trouby jsou z trouby.

  • Airan | 17. 1. 2007 12:27

    Ja jsem je taky zkusila, nedalo mi to:-) Pouzila jsem uz rozvalene testo, nevymazavala sendvicovac - napln jsem delala ze syru, spenatu a vejce. Po 4min. jsem to poprve otevrela, pak nechala jste 2min. Podle mne byli akorat. Docela se mi testicko i nafouklo. Ja to nevidim pro navstevu, souhlasim s Lidkou ze je to zlouhava prace a konecny vysledek z trouby je opravdu lepsi. Naopak - vitam to pro dva na snidani, kdyz je nerentabilni trouba:-)

  • helenus | 17. 1. 2007 11:05

    neodoala som a ten receptom som ešte včera vyskúšala. ako náplň som použíla strúhané jablká zmiešané s trochou škoricového cukru a mletými orechami. druhá náplň bola strúhaná čokoláda ziešaná so strúhanými orechami. oboje bolo výborné a šátečky zožali poklonu od celej rodiny a mama sa chystá naplniť lístkovým cestom celý mrazák :-). lístkové cesto je dosť mastné, takže toastovač som nevymastila a aj tak sa neprilepilo. pod prvé som dala papier, ale myslím si, že bez papiera sa piekli rýchlejšie. pečenie trvalo cca 5 min, počas kotrých som toastovač neotvárala. Katka, koľko Vám vyjde šátečkov zo 400 g cesta? ja som ich mala na 4x do toastovača, teda 16 trojuholníkov.mimochodom, skúšala som v toastovači upiecť aj kysnuté cesto, aj cesto na hrnčekový koláč. jedlé to bolo, ale z rúry sú predsa len lepšie.

  • ELA | 17. 1. 2007 10:50

    vážené dámy spolukuchařky, tento způsob pečení nenahrazuje nadýchané šátečky ani štrůdl z trouby, je ale moc fajn pro "nevlastníky" trouby a také na cesty, protože se šátečky nerozpadají, náplň neteče a dají se dobře "štosovat". Doma také peču "listové" v troubě.... krásný den

  • Katka Maršálková | 17. 1. 2007 10:27

    Když je řeč o délce pečení a nedopečení....záleží na tloušťce těsta. A jak už jsem říkala, když je nechcete mít mastné, tak toastovač místo vymazání vyložíte pečícím papírem. A já je dělám hlavně z toho důvodu, že jsou jeden jako druhý... Je to dobré i pro studenty na kolejích, co nemají troubu.

  • Jaroslava Oumarová | 17. 1. 2007 10:25

    To máte, Marie, pravdu. Listové těsto se peče prudce. A bez otvírání trouby, aby pára, která zdvihá a lístkuje těsto, neunikla. Když se ten toustovač musí hlídat, t. j. otvírat, věřím, že výsledek není takový jako z trouby:-))

  • Marie Horáková | 17. 1. 2007 10:20

    Lidko, já se připojuji k těm skeptikům, jen jste mě komentářem předběhla. Já osobně jsem nezkoušela, ale dělala to moje známá, které věřím, je zkušená kuchařka a došla ke stejnému závěru, jako Vy. Možná, že je to dobré pro toho, kdo nemá troubu, nebo pro jednoho člověka. Mně přijde daleko jednodušší, dát šátečky všechny na plech a ne hlídat toastovač. Musím ovšem dodat, že jsem je nikdy rozplizlé neměla. Záleží asi na nastavení správné teploty.

  • Lidka Kábrtová | 17. 1. 2007 10:02

    Tím nechci nikterak říct, že to nejde takhle udělat. Jde to, ale rychlovka to rozhodně není.

  • Lidka Kábrtová | 17. 1. 2007 09:59

    Zdeno, já mám sendvičovač na světýlko, které zhasne po určité době, když jsou sendviče hotové. ta doba je konstantní, jak jsem usoudila. Když jsem dělala šátečky, bylo potřeba to nechat zhasnout třikrát, až pak byly propečené...

  • Zdena z JM | 17. 1. 2007 09:55

    Nechtěla jsem recept komentovat,aniž bych ho vyzkoušela,ale popravdě řečeno-pečení listového těsta v sendvičovači se mi nějak nezdálo.Teď po komentáři paní Lidky váhám,jestli ten čas na vyzkoušení obětuji.Píšete,že to zabere 3x tolik času jako příprava klasického sendviče,to máte na mysli asi dobu pečení.To znamená,že by se šátečky měly péct zhruba 15 minut?

  • Lidka Kábrtová | 17. 1. 2007 08:24

    Dámy, nejsem skeptik, ale tohle jsem zkoušela zhruba před rokem. Problémy tam jsou dva. Listové těsto je prostě těsto. Takže počítejte s tím, že než takhle šátečky vyrobíte, strávíte u sedvičovače věčnost. Udělání jedné várky zabere asi 3 x tolik času než vyrobení klasických sendvičů. Druhá věc je způsob přípravy - sendvičovač prostě peče na jiném principu než trouba - takže výsledný produkt nebude tak nadýchaný jako šátečky z trouby a bude o dost mastnější.To jsou moje zkušenosti z praxe. Dělala jsem je jednou a opakovat nebudu.

  • Martin | 16. 1. 2007 22:53

    Bez chybný fígl. A co sladké šátečky před pečením shora posypat dýňovými a slunečnicovými semínky, slané dtto nebo kmínem, paprikou apod ?

  • barča | 16. 1. 2007 21:30

    V jednoduchosti je síla, také jsem do teď pekla v troubě a vyndavala rozplizlé trhance (ne že by se nesnědly). A s tím vloženým papírem - nemám slov.

  • jitka jambrichová | 16. 1. 2007 19:37

    je to dobrý nápad, já dělám tyto sladkosti i z toustového chleba ,a ještě obaluji v m. cukru se skořicí.

  • Pavlína Matušková | 16. 1. 2007 19:30

    Ježiš to je dobrý nápad. Zase se potvrzuje, že v jednoduchosti je krása a že člověk, zvláště pak ženská, přijde na všechno :-) Máme je určitě zítra k večeři s nutelou a meruňkama. Díky moc za nápad.

  • Květoslava B. | 16. 1. 2007 18:57

    Božíčku, tak tohle by mě ani ve snu nenapadlo.Dávám 1 s hvězdičkou.

  • Šárka Golíková | 16. 1. 2007 17:11

    Určitě vyzkouším. Výborná inspirace DÍKY!!!

  • Airan Novakova | 16. 1. 2007 17:01

    Tak dobry napad jsem uz dlouho necetla. Katko, za to ze jste to sem vlozila si zaslouzite ne panaka, ale celou flasku:-))))

  • Katka Maršálková | 16. 1. 2007 14:39

    Ještě jsem zapomněla dodat, že já když dělám i obyčejné toasty a nechci neustále drhnout připečený sýr z toastovací plochy, ustřihnu na šířku toastovače pečicí papír-bílý (mám zkušenost, že hnědý při pečení zapáchá), přeložím ho na půl a vložím do toastovače a pak mezi něj toasty. Sýr se nelepí a toastovač se pak jen otře. Toto můžete udělat i u těhle ovocných toastů, pokud nechcete smažit na másle, ale nebudou tak zlaté.

  • Katka Maršálková | 16. 1. 2007 14:36

    v podstatě jde dát do šátečků opravdu cokoliv, jak píšete, nutella, náplň jako do štrůdlu, párek se zelím, směs sýrů.....prostě co lednice dá :o)

  • Zdeňka | 16. 1. 2007 12:14

    Dobrý tip na nedělní snídani,než se rodinka vyhrabe z peřin,připravit teplé šátečky.Určitě vyzkouším.Chybí jedno hodnocení,když už jste 2 daly za 1.

  • englicka marketa | 16. 1. 2007 11:13

    no to nemá chybu!!!!!!!!!!!!!!!!!....

  • Irena Klasová | 16. 1. 2007 11:03

    Super nápad na oslavu. Na jaře máme oslav strašně moc. V mrazáku mám těsto,tak hned vyzkouším, dávám též za 1.

  • ELA | 16. 1. 2007 10:25

    s velkým úspěchem používám též tvarohovou nápň, nutelu nebo - pro chlapy - kombinaci sýrů a uzenin, vřele doporučuji!

  • ZDENA L | 16. 1. 2007 09:59

    Také jsem jednoduchostí receptu okouzlena a dnes jsem chtěla dělat štrůdl, tak nic-budou šátečky!

  • Jana z VM | 16. 1. 2007 09:56

    Katko, vynikající nápad!! Určitě vyzkouším, musí to být velice rychlé a celkem čistá práce, že? Už teď dávám za 11111.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Marmeláda Máslo Ovoce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na soli

Kuře na soli

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

26
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Proměna Sandry Pogodové: Vzpoura kadeřníkovi! Sama vzala nůžky a…

Proměna Sandry Pogodové: Vzpoura kadeřníkovi! Sama vzala nůžky a…

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

  • Recepty.cz
  • Ovocné šátečky z toastovače
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact