• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ostrá cuketová hořčice
Napište svůj komentář k receptu

Ostrá cuketová hořčice

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostrá cuketová hořčice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg cuketa
    • 100
      ml ocet
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 130
      g cukr krupice
    • 80
      g sůl
    • 200
      ml hořčice plnotučná
    • 3
      ks feferonka 2-3
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou a jader zbavenou cuketu nakrájíme, přidáme ostatní přísady a podusíme doměkka. Potom vše rozmixujeme a plníme do malých skleniček.
2
Uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketová hořčice

Cuketová hořčice

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Ostrá kuřecí stehýnka

Ostrá kuřecí stehýnka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 29. 9. 2012 16:42

    Já jsem cuketu oškrábala,nakrájela na půlkolečka,posolila a chvíli nechala vapotit.Pak jsem ji nastrouhala na slzičky jak okurky,dala odkapat,skoro půl litru tam zbylo,jak jsem i trochu vymačkala.Pak jsem postupovala stejně,jen míň cukru a výsledek je vynikající,super chutná i hustota je jak hořčice. :-) Dělám další dávku a dávám 1

  • Iva Pokorná | 23. 8. 2007 16:45

    Rozhodně souhlasím s tím, že je to dobré i jako pomazánka na topinky. A i k studené sekané to mělo úspěch. Zase jeden supr nápad, jak využít cukety, když se jich urodí tolik!

  • Majka Rončáková | 18. 9. 2006 09:39

    Hořčici jsem dělala poprvé a povedla se. Musela jsem dolévat vodu, aby se mi to nepřipálilo.

  • Anonym | 15. 8. 2006 08:57

    Cuket je mraky jdu opět vyrábět tuto chuťovku. Už se těším protože jsem si opět přečetla příspěvky z r. 2005 :-))

  • Zdena z JM | 14. 9. 2005 07:08

    Konečně jsem ji vyzkoušela,je výborná.Snědli jsme jí polovinu ještě než jsem ji stačila rozmixovat a zavařit.

  • Zdena z JM | 7. 9. 2005 11:19

    Mám vyzkoušené,že takové různé zeleninoé omáčky a hořčice se dají zahustit solamylem.Zkrátka do vařící hmoty pridáme solamyl rozmíchaný v malém množství vody a necháme jen přejít varem.

  • Airan Novakova | 10. 8. 2005 20:37

    Zapomnela jsem napsat, ze cukru jsem dala umyslne mene ale je to super recept, dala jsem to jen do lednice a uz je v cudu, manzel chodi a ochutnava "jen tak" :-))

  • Marcela Vrabcová | 10. 8. 2005 13:49

    To jsem rada, ze chutnalo. Ja se do ni hodlam pustit zase zitra. Ale je fakt, ze hodne zalezi na cuketach. Vzdycky je rozdíl, jestli pouzivate mlade, a nebo takove ty "prerostky". Ale v podstate je to jedno, tu hustotu taky upravuji proste podle toho, jak se zadari.

  • Airan Novakova | 1. 8. 2005 21:06

    Horcice udelana, rodina ochutnala, schvalila, chvalila:-)))) Mne se to krasne vydusilo, nemela jsem tak moc te stavy, asi zalezi na cuketach.

  • Věra | 1. 8. 2005 12:48

    Možná by bylo dobré cuketu osolit a nechat asi 1/2 hodiny odležet sama pustí šťávu a pak by bylo vše OK

  • pepina | 31. 7. 2005 21:34

    Váš recept jsem vyzkoušela a myslím, že se povedl. Hořčice se dá použít jako pomazánka na topinky - manžel si pochutnal:). Jen během dušení jsem musela z hrnce odebrat asi dvě malé misky vody ze zeleniny, jinak by byla hořcice příliš řídká.

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:21

    davam 1 za zajimavy napad:-))

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:20

    Pani Marcelo, na zahrade mam zasazene cukety a uz se nemuzu dockat az zacnou plodit a tu vasi horcici vyzkousim. Myslim, ze to oceni nevic muj manzel:-)) Osobne se to chystam podavat ke grilivanemu a pecenemu masicku. Diky za napad:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cuketa Cukr krupice Feferonka Hořčice plnotučná Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Věnečky

Věnečky

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

112
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
35
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Ostrá cuketová hořčice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact