• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Originální italské tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Originální italské tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Originální italské tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mascarpone
    • 4
      balíček cukrářské piškoty cukrářské
    • 1
      ks citron
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • cukr krupice dle potřeby
    • 1
      dl mléko
    • 4
      lžíce kakao hořké holandské
    • 4
      lžíce skořice
    • 1
      šálek espresso silné
    • amaretto nebo jiný likér - dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Do čtvercové nádoby naskládáme vedle sebe piškoty, lžící zaléváme vychladlým silným espresem do kterého jsme si mohli přidat i likér. Piškoty musí být promáčené, ne ale tak, aby v kávě plavaly. Na ně pak položíme část směsi, kterou jsme si připravili z mascarpone, mléka, cukrů, vymačkané štávy z citronu a nastrouhané kůry z ní (už tato směs vzbuzuje závislost chuťových buněk) opět pokládáme piškoty, naléváme na opakovaně lžící espereso a nanášíme 2. část směsi z mascarpone. Pak uhladíme lžící do hladka. Na závěr si připravíme směs půl na půl kakao se skořicí a naneseme přes sítko v silné vrstvě.
2
Necháme tiramisu přes noc v lednici odpočinout a ráno už vám z něj nic nezbyde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

TZATZIKI - originální řecký recept

TZATZIKI - originální řecký recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renča | 10. 1. 2012 20:29

    ahoj lidí říká se sto lidí sto chutí ,,já si taky dělám svoje a tak jak to dělám já to mi chutná podle mě,protože mi to MASCARPONE nechutná tak dávám zakysanou smetanu šlehačku a to pomaz.máslo jinak to nesním a ani přítelovi a naší rodině to chutná takle jinak přeju všem dobrou chut ...a nezlobte se co jste z Itálie jen jsem chtěla napsat svůj názor :-) :-)

  • Lacifulka | 10. 9. 2011 15:02

    Celé zle, celé zle!!!! Citron, mlieko, škorica??? to je vtip? Jediné čo treba na krém je: 5 žltkov, 5 PL kryšt.cuktru, mascarpone, sneh z bielkov to je celý kumšt!! V jednoduchosti je krása, dámy a páni !!!

  • bif | 1. 11. 2010 10:13

    poradí mi někdo dobré tiramisu prosím bifbifort@seznam.cz <3 :-)

  • Bára Konopná | 21. 7. 2009 21:44

    Tak copak děvčata :D :D :D já nejradši do toho přidám ještě pár lístků konopí aby to podtrhlo chuť.cítíte se jako v pohádce :D vřele doporučuji :D :D :D jsem veselá a zdravá díky tomuhle kouzlu :D :D :D ať žije zelený list !!!

  • Jardalena | 9. 5. 2007 12:51

    Tuto variantu, jinak jistě dobrého studeného dezertu, bych se neodvažovala nazývat receptem na tyramisu. Skořici, citron - ven a vejce - dovnitř!!!Tak pozor na názvy, nějaký Ital by se mohl dost naštvat...

  • Tinka Pletinka | 28. 10. 2006 11:51

    Souhlasím s Gabrielou,protože také žiji již 6 let v Itálii,že do pravého tiramisu citrón ani skořice určitě nepatří a že nejvěrnější varianta je zde uvedena pod názvem Tiramisu z mascarpone.Také v Itálii se recept často obměnuje ale MASCARPONE je prostě základ !!!A za druhé:na každém balíčku cukrářských piškotů v Itálii je recept na tiramisu a jsou tam uvedeny vajíčka i mascarpone.Přeji dobrou chut!PS:Já ale také přidávám maliny nebo borůvky,dle své vlastní chuti!

  • Gabriela B | 18. 9. 2005 15:01

    Asi bude pravda, že Italové dělají každý tiramisu trochu jinak. Co si pamatuju z Itálie tak do krému rozhodně patří vajíčka. Zrovna mám před sebou otevřenou Italskou kuchařku a recept jasně uvádí 4 žloutky. O skořici ani zmínka. Ale asi to záleží na chuti. Nejvěrnější variantu italského tiramisu na těchto stránkách jsem našla pod názvem Tiramisu z mascarpone.

  • Magdalena | 28. 6. 2005 09:15

    Vcera jsem to vyzkousela - presne podle tohoto receptu a nevim, jestli bylo neco spatne, ale ten krem mi po smichani mascarpone, cukru, citronove stavy, kury a trosky mlika udelal takove hrudky, jako by byl srazeny. Do druhe varky jsem uz nedala citron, bylo to malinko lepsi, ale stejne. Je to normalni? Zlepsi se to, az to vychladne a ztuhne?

  • Anonym | 20. 5. 2005 21:03

    Ahoj, tento recept je z knihy Italská kuchařka a musím podotknout, že přes všechny Vámi uvedené výhrady je prostě úžasné. Jinak v Itálii jsem žila 2 roky a co se týče originality italského tiramisu, byla bych v hodnocení trochu smířlivější, sami Italové si ho dělají každý trochu jinak. Určitě ale Lučinu nebo pomazánkové máslo v Itálii nepoužívají.Nebo já o tom nevím. Itálii mám takto spojenou, stejně tak jako ricottu , kterou při vaření používám místo tvarohu. Hlavně at Vám a blízkým chutná!

  • Martin | 2. 4. 2005 23:51

    Jestli ty jsi Ital tak Ja jsem kokrital. Asi jsi nikdy tiramisu originální nejedl.

  • Lucka | 26. 1. 2005 15:45

    Ahoj,nemohla by jsi mi poslat ten pravy recept?chci udelat tiramisu pritelovi a chtela bych, aby mu opravdu chutnalo...diky Lucka

  • Lenka dostalova | 11. 12. 2004 16:37

    Ziji v italii a opravdove italske tiramisu je neco uplne jineho. Citron a skorice tam vubec nepatri. Ani zadny jiny liker. Napsala jsem ten pravy recept, ale nevim, jak ho zobrazit pro vsechny.Zatim cauNapiste, poslu zpravny originalni recept.

  • JC | 19. 11. 2004 21:57

    pracuji v italske restauraci v USA a musim rict, ze tento recept ma od originalu hodne daleko !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dopolední svačina Svačina Chlazení Výjimečný den Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Citron Cukr krupice Cukrářské piškoty Espresso Kakao Mascarpone Mléko Skořice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

34
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
12
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Originální italské tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact