• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Napište svůj komentář k receptu

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce voda 2-3
    • 1
      lžíce med
    • 500
      g ořechy směs líiskových, vlašských, pistácií a mandlí
    • 2
      lžička skořice 1-2
    • 50
      g čokoláda - mléčná nastrouhaná
    • olej na potření plechu

Postup přípravy receptu

1
Cukr nasypeme na pánev, přilijeme vodu a a med a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak přidáme ořechy a necháme chvíli na plotně. Odstavíme a počkáme, až sirup zhoustne. Pánev vrátíme na plotnu a necháme sirup zkaramelizovat - ztmavnout. Pak přidáme skořici a čokoládu a ještě chvíli mícháme. Směs vylijeme na plech vymazaný olejem a necháme ztuhnout. Rozkrájíme nebo rozlámeme na kousky.
2
Pozor: je důležité směs neustále míchat!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 11. 5. 2012 21:26

    Jasně, zpolymerizuje veškerej cukr na jeden tááákhle dlouhej řetězec. Ta konverze není 100%, nějaký cukr musí (ze základních zásad chemických rovnováh) zůstat volný a na ten už lidský metabolismus bez problému dosáhne. Tedy pokud neděláte karamel a'la uhlí, to už je pak jiná kapitola... Takže ne - karamel není dietní a už tuplem není dietní, když ho někdo nalije s čokoládou na ořechy

  • JitkaH. | 10. 5. 2012 16:41

    já mam bezlepkovou :'(

  • Lucik | 10. 5. 2012 16:38

    výborný <3

  • 13ka | 2. 4. 2011 17:03

    tím pádem taky vyzkouším ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 1. 2011 17:26

    ...takto připravuji ovesné vločky(bez skořice),je to lahůdka ;-)

  • Věra Pintrová Landsingerová | 12. 12. 2006 22:32

    Já do karamelu dávám slunečnicová a dýňová semínka se skořicí .Čokoládou jsem to nikdy nevylepšila. Doporučuji pro dětičky jako přírodnější cukrdlátka bez "E"ček. Díky za tip.

  • Radka | 6. 12. 2006 20:41

    Studovala jsem dietologii . Cukr přetavený v karamel je naprosto neutrální, jak jsem již psala, tělo ho bez jakéhokoliv využití vyloučí.

  • Simča Sládková | 3. 12. 2006 23:54

    Radko - odkud máš tohle informaci? Docela mne to zaujalo....

  • Radka | 3. 12. 2006 13:32

    Vypadá to zajímavě hlavně proto, že karamel projde naším tělem zcela bez povšimnutí, tzn. tělo z něj nebere žádný cukr. Určitě vyzkouším !

  • JitkaH. | 3. 12. 2006 11:17

    Dělala jsem jen z vlašáků a z poloviční dávky,nenechala jsem rozpustit úplně na sirup,takže ořechy jsou oddělené od sebe,je to dobrota a i z pol.dávky je toho dost.A je to rychlovka.

  • Lidka Kábrtová | 2. 12. 2006 14:48

    Simčo, možná by pomohlo dát k názvu receptu, že to je bezlepkové - pomohlo by to v orientaci všem, kdo podobné věci hledají.

  • Helena Hrušková | 2. 12. 2006 10:14

    Stejně dobré, ale ještě daleko rychlejší je (zejména, když se někdo ohlásí, že přijde za půl hodiny na návštěvu) - zkaramelizovat na pánvi pouze ořechy a cukr. - Předchozí dotaz: ořechy se při loupání rozlámou většinou samy,proč s nimi něco dělat? - To je sice už jiná kategorie receptů, ale dělám ještě podobně pikantní ořechy: Opražit mírně na pánvi (lze přidat trochu másla) a potom zamíchat směs koření se solí (třeba grilovací...).

  • Simča Sládková | 30. 11. 2006 22:54

    Lískové ořechy a mandle dávám celé, vlašáky buď na půlky, nebo na čtvrtiny. Jinak je tento recept vhodný i pro lidi, co musí držet bezlepkovou dietu - to jen pro informaci :-)))

  • Lidka Kábrtová | 30. 11. 2006 18:43

    To vypadá zajímavě :-).

  • Ivana Přikrylová | 30. 11. 2006 15:08

    Ořechy dáváme celé, rozsekané nebo mleté?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Restování Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Cukr krupice Med Olej Ořechy Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Míša řezy
Míša řezy
11
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Ořechový závin z cizrny
Ořechový závin z cizrny
Ořechy plněné
Ořechy plněné
Ořechy s krémem
Ořechy s krémem
Oříšková bábovka
Oříšková bábovka
Oříškové hvězdičky s citrusovou marmeládou
Oříškové hvězdičky s citrusovou…
Oříškové kopečky
Oříškové kopečky
  • Recepty.cz
  • Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact