• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 360
      g hladká mouka
    • 360
      g máslo
    • 180
      g moučkový cukr
    • 180
      g mleté vlašské ořechy může být 1:1 vlašské, lískové
  • Poleva
    • 3
      ks žloutek
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr s máslem šleháme do hladka (používám elektrický šlehač).
2
Pak vmícháme mouku a ořechy.
3
Špachtlí rozetřeme na vymazaný, jemnou strouhankou vysypaný celý plech. Pomáhám si hřbety prstů - vytlačuji těsto na rovnoměrnou plochu.
4
Pečeme v mírnější troubě. Ne moc dlouho, aby se těsto nepřesušilo a špatně nekrájelo.
5
Suroviny na polevu utřeme do hladké pěny (pro zpestření můžeme přidat špetičku oranžové potravinářské barvy).
6
Ještě vlahé potíráme polevou a po krátkém zaschnutí krájíme malé řezy - asi 17x50 mm.
7
Poznámka: je to sice kalorická bomba, ale móóóc dobroučká. Alespoň 1x v roce - na Vánoce dopřejme svým milým.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pes | 17. 12. 2012 16:25

    Je to trvanlivé? :D

  • Tereza J. | 27. 11. 2007 21:28

    Jarka, veď práve to, že chutí :)))) Pokiaľ v tom nie je varená mrkva, tak mi chutí bohužiaľ všetko:))))

  • Jarka L. | 27. 11. 2007 19:45

    Terčo, je to jedno a chutí naozaj dobre. A najhoršie je, že chutí všetky jedlá. Kto sa má na ty dobroty pozerať, musíme to vyskúšať. :o) Ja viem, že ste zapálena kuchárka a tohto si cením najviacej i kedže neviem ako ste stará či pardon - mladá, tenká či hrubá. Prajem vel´a gastronomických úspechov. :-)))

  • Tereza J. | 27. 11. 2007 07:07

    Jarka, stačilo:))) Ja poviem koláč, vy cukroví, nie je to jedno ? Podstatné je, že to chutí :)))

  • Jarka L. | 26. 11. 2007 19:18

    Tak dobře, Terezko, budeme si psát. Děkuji vám za osvětlení slovenských pojmů - tuto řeč mám ráda. U mne zůstává buchta buchtou, koláč koláčem a cukroví cukrovím. To bychom také mohli třeba palačinku nazývat bramborákem atd. Rozvážná jsem až moc, úsměv a optimismus mám na rozdávání a co se týká nervozity - je mi cizí, jsem totiž doma.Přeji Vám příjemné pečení vánočních koláčů a hodně úspěchů v kuchtění.

  • Petra Špačková | 26. 11. 2007 18:18

    prosím můžete mi paní Terezko poradit? Co je to Gríska, palmarin, klinček (mleté), zvyšky těsta. Opsala jsem si recepty, které byly psány slovensky a s těmito výrazy si nejsem jistá. Nezlobte se,že takle otravuji.

  • Tereza J. | 25. 11. 2007 18:56

    Milá Jarka, po slovensky sa povie koláč, rezy , po česky poviete cukroví, buchta a alebo akokoľvek inak. U nás tomu proste cukroví nepovie nikto. A keďže píšem po slovenky, používam slovenské pojmy. Prajem vám pekné pečenie a trocha rozvahy. A hlavne úsmev, ten nestojí nič a poteší :)))

  • Lída' | 25. 11. 2007 15:13

    To snad nemyslíte vážně!!! Terezka jako autor žabomyších válek ?Pokud si dobře vzpomínám tak Terezka se VŽDY snaží urovnat jakýkoli spor a každému poradí a vůbec - nepletete se trochu?Terezko děkuji za změření plechu, recept jsem našla po mamince a je stejný jako ten tvůj.

  • Di | 25. 11. 2007 14:19

    Ahoj Terezko, někteří lidé jsou nějak stále více nervózní, a to ještě ani nezačal pravý vánoční shon. Já tuhle sladkost také znám, dělávala ji moje maminka. Prostě se upeče koláč, rozkrájí se a je z toho cukroví. Jak se recept šíří, mění se jeho složení: někdo dává více vajec, někdo méně, jiný více oříšků, a my si tak alespoň mužeme vybrat, co by nám lépe vyhovovalo.

  • Jarka L. | 25. 11. 2007 13:12

    No tak Terezko, aby bylo jasno, Vy si pletete jablka s hruškama. Já v tomto receptu nemluvím o koláči, ale o cukroví s úplně jinou gramáží - to za prvé. A za druhé tam není použita ani polohr. mouka, ani prášek do pečiva, ani sníh ze 6 bílků. Tento koláč musíte prezentovat na jiném místě a neplést ho do zde uvedeného cukroví. A co se týká žabomyších válek (jak uvádíte), tak Vy jste toho zářným příkladem. Zamyslete se nad sebou.

  • Tereza J. | 24. 11. 2007 09:31

    Jarka, tie naše sa režú krásne, sú vláčne a rozhodne sa nedrolia. Ak sa nezjedia skôr, pretože na Vianoce je tých koláčov dosť, ani po pár dňoch nie sú suché a drobivé. A cholesterol ? Mám ho v norme, napriek tomu, že vajcia zbožňujem. Ono je to tak, že cholesterol obsahujú aj iné veci, nielen vajcia, a cholesterol si organizmus vyrába aj sám. Ak máte poruchu spracovávania cholesterolu, tak ho budete mať vysoký, aj keď žiadny v potrave nepríjmete. Poleva sa krásne rozotiera, pretože na horúcom koláči sa pekne rozteká.

  • Jarka L. | 23. 11. 2007 19:38

    Tak holky, já jsem z Opavy a tohle cukroví, přesně jak je popsáno, i s polevou ze tří syrových žloutků vleze na plech 31x38 cm. Pouze to opravdu nemohu mazat na horké, protože to schne pod rukama a tvoří se pak hrbolatý povrch. Nechci totiž použít až 6 žloutků, jak píše Terezka (cholesterol atd.).Také polohrubá mouka může zapřičinit drobení řezů-hlavně při krájení.Chce to docela ostrý a tenký nůž. Je to můj letitý osvědčený, ale také převzatý recept. Tak hodně zdaru a ať vám všem chutná :-))

  • Tereza J. | 23. 11. 2007 15:50

    Helenka, vidíte, to je názorný príklad toho, aké smiešne sú tie žabomyšie vojny o autorstve receptu a opisovaní. Ako som spomenula, ten koláč piekla už babička, odkedy mi pamäť siaha, ale ani netuším, odkiaľ mala recept. Vy ho máte tiež, ktovie odkiaľ. A teraz sa máme prieť, kto je autorom ? Veď to nikto nevie. Hlavná vec, že chutí, nie ?

  • Tereza J. | 23. 11. 2007 15:46

    Hi, hi, hi... tak som šla ten plech odmerať, lebo oni fakt sú rôzne. Tak tie moje plechy sú 30x38 cm ( vnútro, teda úžitková plocha ). Ešte som zabudla napísať, že do polevy pridávam kávovú lyžičku oleja, lepšie sa potom reže. Marcelka, počítaj s tým, že poleva musí zaschnúť, takže aspoň 24 hod peč dopredu. Ak začneš rezať a poleva bude vnútri ešte tekutá, musíš počkať. Tento koláč sa stal u nás vianočným, máme radi orechy a pečiem ho 2 dni pred štedrým dňom. Vďaka orechom nevyschne. U nás síce nevyschne nič, nestihne :)))

  • Lída* | 23. 11. 2007 13:07

    Terezko prosím, na jak velký plech ? Neumím to nikdy odhadnout. Děkuji

  • Marsí | 23. 11. 2007 11:13

    já mám recept trochu jiný, ale ten od Terky pro jistotu ukládám..:-))

  • Hela - | 23. 11. 2007 10:21

    Terezko, jsem z přesně opačného konce bývalé republiky a recept mám přesně stejný jako vy!

  • Marcela Horáková | 23. 11. 2007 07:39

    Terezko moc děkuji, toto jsou totiž přítelovi nejoblíbenější řezy a já nevěděla jak se dělají... asi ho o víkendu po náročném vánočním úklidu překvapím :-)

  • Tereza J. | 22. 11. 2007 20:10

    Ja vylievam polevu na horúci koláč, rozotriem a nechám zaschnúť. Nepečiem ju. Takto to robila ešte moja babička. Vyšľahám 210 g masla, 210 g práš. cukru do peny, pridám 210 g mletých orechov, 120 g polohrubej múky , 1 prášok do pečiva a sneh zo 6 bielkov. Rozotriem cesto na plech a upečiem. Na horúci koláč ihneď po vybratí z rúry nalejem polevu vymiešanú z 250 g práš. cukru a 6 žĺtkov.

  • Marcela Horáková | 22. 11. 2007 15:58

    Terezko a poleva je ze syrových žloutků nebo se tepelně ta poleva zpracovává.....

  • Tereza J. | 22. 11. 2007 13:01

    Robím podobne, len do cesta dávam sneh z bielkov a žĺtky potom dám na polevu.

  • Marcela Horáková | 22. 11. 2007 11:59

    Jen se ujišťuji, ta poleva je syrová? ta se už nepeče?

  • Marsí | 22. 11. 2007 11:12

    Šmankote...tak tohle miluju...co milým, sobě to dopřeju...:-)))))

  • milena kubikova | 22. 11. 2007 09:34

    su vynikajuce....mamicka ich pecie roky rokuce a volame ich jarne rezy...asi pre tu zltkovu polevu....doporucujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Kokosová očka

Kokosová očka

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
21
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
20
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
16
Kompotová buchta na plech
Kompotová buchta na plech

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

Hezucký zalovil v archivu: Žhavé focení s Decastelo!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact