• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy s pařížským krémem
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy s pařížským krémem

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy s pařížským krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1,50
      lžička skořice mletá
    • 300
      g vlašské ořechy mleté
    • 3
      lžíce polohrubá mouka vrchovaté
    • 3
      lžička prášek do pečiva
  • Pařížský krém
    • 2
      ks šlehačka
    • 4
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce cukr
    • 200
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto vymícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo na pečícím papíře. Šlehačky zahřejeme - nevaříme! Přidáme kakao, cukr a nastrouhanou čokoládu a horké mixujeme asi 1 minutu. Na 12 hodin dáme do chladničky a před zdobením našleháme. Natřeme na korpus, rozkrájíme na řezy, které přizdobíme šlehačkou a mandarinkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové tyčinky plněné krémem

Ořechové tyčinky plněné krémem

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové kytičky s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • morehulka | 8. 5. 2012 19:54

    Řezy jsou výborné a přízdobu jsem vůbec nedávala. <:-)

  • ren pan | 6. 8. 2007 16:13

    řezy jsou výborné, mohu jen doporučit. Se šlehačkou nebyl žádný problém.

  • Marie Koláčková | 24. 7. 2007 11:22

    Dělala jsem a mohu doporučit. Šlehačka se mi zdála trochu řídká, tak jsem do horké, do první fáze, přidala trochu másla a nechala rozpustit. Na druhý den se krém vyšlehal krásně do tuha.

  • Iva Ticháčková | 2. 10. 2006 09:08

    Táňo, to je dobrý nápad s tou marmeládou a čokoládovou polevou. Určitě také vyzkouším - díky.

  • Táňa K. | 1. 10. 2006 18:35

    Paní Ivo, musím potvrdit, že tyto řezy jsou naprosto výborné. Měla jsem sice problém s pařížskou šlehačkou, která mi zůstala polotekutá, ale chuťově to nic nezkazilo. Upečenou buchtu jsem rozdělila na talířky, pomazala marmeládou, přelila pařížskou šlehačkou a dozdobila bílou šlehačkou a čokoládovou polevou. Fantazie! Určitě jsem je nepekla naposledy.

  • Anonym | 21. 9. 2006 07:12

    holky! Už při čtení slintám na monitor!Tohle MUSÍ být dobré, v neděli jdu na to,p.Ivo -díky,dám 1!

  • eviku | 20. 9. 2006 18:59

    Souhlasím s Helou a vřele doporučuji Ramu ke šlehání. Např. v tiramisu po česku se s pomaz. máslem vždycky vyšlehá krásně do tuha, nebo jen jí samotnou plním roládu. Má i dobrou chuť a je určitě "dietnější" (bez živočiš. tuků).

  • Hela K. | 20. 9. 2006 13:52

    Pro Hanu R.:Já poslední dobou kupuji jen šlehačku na šlehání od Ramy. Je lehčí a ušlehá se vždycky pěkně do tuha.

  • JitkaH. | 15. 9. 2006 22:41

    Já jsem dnes šlehala 31%,krásně do tuha. Méně už asi žádná nemá,teda kromě těch na vaření,to je jasné

  • Adéla Najmanová | 15. 9. 2006 16:43

    Naše babička kupuje jedině šlehačky, které obsahují nejméně 33%tuku. Šlehačky s méně procenty jí prý taky nikdy nejdou ušlehat...

  • Iva Ticháčklová | 15. 9. 2006 12:33

    Paní Hano, bohužel nemůžu poradit. Nikdy jsem nepřemýšlela jaké šlehačky, protože se mně ještě nestalo, aby se krém neušlehal. Zdravím - Iva.

  • Hana Rožníčková | 15. 9. 2006 09:22

    Tak tohle bude delikatesa, jen by mě zajímalo jaké kupujete šlehačky.Mám podobný recept na pařížský dort - krém se dělá ze 6 šlehaček / dort je velký /, ale nedaří se mi šlehačky ušlehat.Také je mám svařené přes noc v lednici.Zkoušela jsem ze šlehaček Kunín.Dříve jsem kupovala šlehačky Trojské a nebyl problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Nutella roláda

Nutella roláda

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
19
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
18
Maminčiny kiwi řezy
Maminčiny kiwi řezy
15
Košíčky isidor
Košíčky isidor

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy s pařížským krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact