• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Olivový chléb s rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Olivový chléb s rozmarýnem

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Olivový chléb s rozmarýnem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml voda
    • 6
      lžíce olivový olej z toho polovina na pánvičku
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g celozrnná žitná mouka
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst olivy
    • 1
      lžička rozmarýn

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (od vody až po droždí) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program Celozrnný. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Po zvukovém signálu přidáme k těstu cibuli, na kolečka nakrájené olivy a nasekaný (nejlépe čerstvý) rozmarýn. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olivový chléb

Olivový chléb

Bramborovo-olivový salát

Bramborovo-olivový salát

Olivový koláč

Olivový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Fischerová | 19. 3. 2009 18:04

    Nám nechutnal, trochu jsme snědli, zbytek vyhodíme:((

  • ELA | 14. 9. 2006 09:30

    určitě souhlasím s paní Airan, hlavně různé semínkové a zeleninové pokusy rády "nedrží tvar". místo bochánků jde dělat i uzlíky, vypadají krásně

  • Airan | 13. 9. 2006 14:26

    I ja nemam domaci pekarnu, porad jeste vaham:-) Jinak pecu jako ELA v troube, jen testo nedavam vcelku, ale tvaruji mensi koule (jako neplnene buchty) Jde to z jakehokoli testa. Pecu to ve smaltovanym kulatym plechu a davam to vcelku uprostred stolu. Vypada to pak moc hezke.

  • ELA | 13. 9. 2006 08:20

    Lidko, se mnou je to to těžké :), peču to bez forem. Těsto zadělávám raději pevnější tak, že po vykynutí drží. Pokud těsto - třeba díky použitým surovinám - nedrží krásný tvar velkého bochníku, raději udělám 2 menší. Také se dá použít vyšší "koláčový" prstenec položený na plech. Myslím, že nic by se nezkazilo ani formou na biskupský chlebíček, ale nemám to vyzkoušené. Snad Vám to pomůže. Krásný den

  • Lidka Kábrtová | 12. 9. 2006 15:45

    Elo, v jaké formě to pečete? Nebo to udrží tvar samo? (neumím si to představit...)

  • ELA | 12. 9. 2006 15:28

    ač nejsem autorkou, dovolím si odpovědět - chleba peču v obyčejné elektrické troubě a naprosto volně expetimentuji s přidanými surovinami (zelenina, koření, uzeniny, sýr, ...) - základem je prostě kynuté těsto, pokud nemám chlebovou mouku, používám různou celozrnou nebo i obyčejnou pšeničnou. Chuť je samozřjmě typem mouky ovlivněná, ale v případě nouze to jde...hodně štěstí, chce to jen trochu odvahy a drzosti :))

  • Danuše Bednářová | 12. 9. 2006 15:16

    Bohužel vám neporadím. Všechny recepty jsem zkoušela pouze v domácí pekárně. Nezbyde tedy nic jiného než přidat množství tekutiny a droždí a zaexperimentovat. Nebo se podívat do kategorie Ostatní a nechat se inspirovat tamními recepty na chleba. To by fungovat mělo:-)

  • amalie | 12. 9. 2006 13:41

    Moc prosím,hrozně ráda bych vaše recepty na chleba vyzkoušela, ale všechny jsou psané na pečení v domácí pekárně a tu já nemám,není možné použít ty recepty i na upečení v klasické plynové či elektrické troubě ? Moc děkuji za odpověď

  • Pavlína Matušková | 31. 8. 2006 19:05

    Miluju olivy a rozmarýn.Určitě vyzkouším.Vaše recepty jsou čím dál tím zajímavější :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná žitná mouka Cibule Cukr Hladká mouka Olivový olej Olivy Rozmarýn Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Koláčky

Koláčky

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

131
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
70
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
31
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Treska se smetanovým přelivem
Treska se smetanovým…
21
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Olivový chléb s rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact