• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Okurky s masem
Napište svůj komentář k receptu

Okurky s masem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Okurky s masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g drůbeží maso Nebo vepřová kýta
    • 1
      kg okurka
    • 400
      g brambory
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 100
      g tavený sýr
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 125
      ml zakysaná smetana
    • kopr

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce podusíme.
2
Oloupané a semen zbavené okurky nakrájíme na malé kostičky (1x1x1 cm) a s nakrájenými rajčaty a na kostky nakrájenými brambory přidáme k masu.
3
Podusíme 5 minut, přilejeme vývar a dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme smetanu a sýr, necháme ho rozpustit, dosolíme, dopepříme. Posypeme sekaným koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 27. 7. 2007 19:00

    Al, ak pridávate smotanu do jedla, nechajte ho najprv trocha prechladnúť, nie do horúceho, ocoz dávajte po kvapkách a neustále miešajte.

  • Al | 26. 7. 2007 10:17

    Teda se zakysanou smetanou jsem nemela problem nikdy, ta se mi nezdrcne, ale se sladkou v kombinaci ocet, citron apod. zatim svuj boj prohravam.... malokdy se mi podari to nezdrcnout a to davam treba ten ocet fakt az na konci. Nevim, co delam spatne... mozna je to firmou, co smetanu vyrabi?:P Hloupa vymluva....Tohle je ale dobrota:) Mam doma ctyry chlapy, zadny si nestezoval:)

  • Eva Walová | 24. 7. 2007 21:22

    Ježkovy voči, to jsou dobroty paní Terezko, děkuji. Dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Anna | 19. 7. 2007 12:19

    Zakysaná smetana, případně jogurt se do jídla přidává až na konci vaření a neměla by projít varem! Tak se nesrazí. A sladká smetana , šlehačka , mléko s moukou se může přidávat během vaření, pokud omáčka není vařená nakyselo jinak se taky může srazit. Takže pozor při vaření např. koprové omáčky, nějdříve se vaří jakoby mléko- smetana s koprem , a na dochucování octem se musí dávat velký pozor ,na konci. Jinak jídlo není dobré.

  • Anna | 19. 7. 2007 12:12

    Tohle jídlo dělám s rybím masem, a je taky moc skvělý s těmi okurkami. A do zakysané smetany přidám lžíci hořtici, a trochu cukru a kopr. Tuto omáčku do jídla přilévám až na konci vaření.

  • Tereza J. | 18. 7. 2007 08:28

    Lusinda ďakujem za pochvalu, som rada, keď chutí:)))

  • Lusinda | 17. 7. 2007 20:49

    Pokud budete Františku vařit dobrůtky např. od Terezky J. tak se u Vás dveře netrhnou a holky budete muset odhánět.:)))Recept je opět jednička Terezko a dávám1.

  • František | 17. 7. 2007 19:25

    Děvčata, moc děkuji. Jste zlatíčka. Doufám, že se již nebudu bát vařit jídla se zakysanou smetanou. Do budoucna si určitě obstarám nejenom tabák, ale i nějakou šikovnou kuchařinku. Člověku je samotnému smutno. A ve dvou se to nejenom lépe táhne, ale i to papáničko více chutná. František

  • Tereza J. | 17. 7. 2007 17:11

    František, už ste radu dostali, je to tak ako píše Lusinda. Aspoň ten tabak si obstarajte:)))

  • Lusinda | 17. 7. 2007 16:52

    Franto stačí zakysanou dobře rozmíchat metlou v omáčce,určitě neředit,a již nevařit.Stačí jen omáčku prohřát.

  • František | 17. 7. 2007 16:09

    Jsem bez ženské a bez tabaku, proto potřebuji poradit. Mám strach, že se mi jídlo zdrcne, když přidám do vaření zakysanou smetanu. Do všech omáček proto dávám jenom sladkou smetanu, nebo nevyšlehanou (tekutou) šlehačku. Jaký je rozdíl, když dám do vaření sladkou smetanu anebo zakysanou? Zakysanou smetanu znám jenom hustou, krémovitou (z kelímku neteče). Nemá se proto před použitím rozředit s mlékem? A co dělat, aby se mi nezdrcla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drůbeží maso Kopr Okurka Olej Pepř mletý Rajčata Sůl Tavený sýr Zakysaná smetana Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Andělské zvony

Andělské zvony

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
20
Lesklá citronová poleva
Lesklá citronová poleva
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

Princ Andrew míří do Abú Dhabí? Luxus za stovky milionů!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Okurky s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact